Daca v-au mai ramas cateva oua fierte de la Paste, va dau o noua idee pentru a le folosi,
salata de oua cu dovlecei.
O salata aperitiv delicioasa care poate sta cu succes pe masa de craciun sau revelion.
Sau doar savurata cu pofta in timpul oricarei zile.
Daca aveti mai multe, puteti folosi mai multe oua (4,5) la aceeasi cantitate de dovlecei.
La categoria de aperitive festive, gasiti mai multe idei de salate cu oua.
Ne trebuie:
1 zucchini/dovlecei (230 g)
3 oua fierte
1 lingurita mustar
125 g crema de branza
2 linguri iaurt grecesc
2 catei mici de usturoi
Sare, piper
Cum se face:
Radem zucchini pe razatoarea mare, presaram putina sare pe ei si ii lasam intr-o sita sa se scurga cca 15 minute apoi ii starcem bine.
Intre timp taiem albusurile de ou cubulete mici iar galbenusurile le pasam cu furculita si le amestecam cu mustarul,
apoi le omogenizam cu iaurtul si in cele din urma cu crema de branza la temperatura camerei.
Amestecam intr-un bol incapator dovleceii bine storsi (eu ii storc intr-un tifon), albusurile tocate marunt, amestecul de iaurt si galbenusuri,
usturoiul pisat si potrivim de sare si piper.
Savuram cu pofta pe paine prajita sau nu, crackersi, paine crocanta.
Poate constitui o gustare delicioasa sau pus in boluri, un aperitiv pe mesele festive, servit cu paine prajita.
Gasiti pe contul meu de instagram un filmulet din timpul prepararii. Va astept sa ma urmatiti si acolo.
Enjoy!