salata de hamsii

Mi-am adus aminte intr-o zi de salata asta pe care o facea mama cand eram mai mica

(probabil ca pe atunci hamsiile erau printre putinele soiuri de peste care se gaseau…)

si mi s-a facut pofta, pt ca nu mai mancasem de mult timp…

Am pus mana pe telefon si am sunat-o pe mama sa vad cum o facea.

Ne trebuie:

cca 300 g hamsii sarate

1 ceapa rosie

cca 50 ml otet (de mere am pus eu)

2-3 lg ulei

piper

fulgi de chili (optional)

Cum se face:

Curatam si spalam bine hamsiile, indepartam capetele si intestinele

(cu o miscare apasam burta hamsiei pana ajungem la intestine si tragem spre cap, indepartand totul).

Taiem ceapa solzisori fini.

Intr-un bol amestecam hamsiile, ceapa, uleiul, otetul

(punem dupa gust, in functie de cum ne place mai acra sau mai putin acra),

omogenizam si lasam la macerat pana a doua zi.

Punem cativa fulgi de chili desupra (optional) si mancam.

Mie imi place mult, este sanatoasa si imi aduce aminte de copilarie.

salata de hamsii 1