Pana nu demult nu stiam ca exista o astfel de salata, dar vazand ingredientele
m-a convins pe loc ca nu are cum sa fie decat buna.
Ne trebuie:
fasole boabe fiarta (se poate folosi si conserva)
ceapa rosie
conserva de ton
ulei
otet (optional)
sare
piper
Cum se face:
Fierbem fasolea (sau scurgem conserva si o clatim cu apa).
Taiem ceapa solzisori si amestecam cu fasolea, tonul, punem sare, piper, ulei si optional otet.
Daca aveti conserva de ton in ulei puteti pune si uleiul.
Eu am pus si putina ceapa verde pt aspect.
E tare buna!

Reteta asta imi aduce aminte de Italia si de vacantele petrecute alaturi de cei dragi la munte unde gateam salate pentru gratar.Azi am sa pregatesc salata ta,sunt sigura ca o sa se potriveasca de minune cu niste frigarui de pui si ca o sa iasa un deliciu.Mersi multtt pentru inspiratie.
Mmm cu frigarui de pui o sa fie o minune.. Deci sa inteleg ca salata este de specific italienesc?
Merci de vizita, te mai astept!
Da, Edith si eu tot in Italia am descoperito la inceputul anilor ’90! Oricum originile sunt de pe meleagurile mediteranei!!!
daca iti plac ardeii verzi poti sa pui si o jumatate de ardei si o rosie taiata cubulete sau cateva rosii “cireasa”
Atunci e salata mediteraneeana 😛
O sa incerc si cum ai zis tu Adry, ca sigur e buna.
Merci!
edith,nu rade de mine,dar ai incredere in alimentele astea conservate?
n-am luat niciodata fasole la cutie,si nu prea stiu de care sa iau.
am vazut si la borcan.
am vazut si rosie.
gata,ma opresc.
dupa cum arata,mai ca mi-as lua in cumparaturile de sambata o consrva de-asta.
pupici MARI.
Mari, dragutza, cand am ras eu de tine? 🙂
Nici eu nu sunt adepta conservelor, dar asa din cand in cand.. merge. Daca nu vrei si nu vre, pui 2 pumni de fasole la fiert (dupa ce ai inmuiat-o de seara bine ca sa fii sigura ca fierbe repede) si fugi din bucatarie pana e gata :)) – din cauza de caldura, na!
E buna salatica, poti incerca si cu conserva ca dintr-o conserva la nush cat timp nu patim nimic 🙂 Poti incerca de la Bonduelle.
Pup si sa-mi spui cum ti-a placut daca o incerci!
Am facut reteta si a iesit o nebunie.Am papat-o suuuper repede.
Multumesc pentru reteta!
Alina, cu mare placere, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Sper sa o incerc si eu saptamana asta ca imi suna tare bine!
Si mie mi-a sunat bine de prima data cand am vaut-o 🙂
Buna, Edith. Esti inspiratia mea ori de cate ori trebuie sa pregatesc o masa festiva si iti multumesc pentru munca depusa la acest blog, pentru noi, cei care doar trebuie sa dam click pe o reteta. Permite-mi te rog sa iti dao o idee, referitor la salata de fasole, nici eu nu credeam ca poate fi atat de buna: pe langa fasole, poti adauga: kaizer, tocat marunt, ceapa rosie, solsizori, sare, piper, castraveti murati si maioneza, facuta putin mai acra decat de obicei. O MINUNATIE!
Violeta, ma bucur ca iti sunt de folos retetele mele 🙂
In legatura cu salata propusa de tine, daca am inteles bine suna asa: fasole fiarta + kaizer + ceapa rosie + castraveti murati + maioneza? Nu mas fi gandit sa combin maioneza cu fasole uscata. Dar daca am inteles bine si zici ca e buna, merita incercata 🙂
Da, scuza-ma, fasolea fiarta, desigur. Eu sa stii ca am pus si de la borcan, gata fiarta, desi nu sunt deloc pentru alimente gata procesate, insa din lipsa de timp si musafiri neasteptati…. Am ”distrus-o” putin, batand-o cu mixerul, insa nefacand-o pasta! Doar atat cat sa arate bobul foarte fiert, ca stii bine, cea procesata e intreaga, in borcan/conserva. Mult succes in tot ceea ce faci!
Si eu folosesc din cea fiarta, in conserva, insa ma asigur ca nu are “prostii” in ea 🙂
Multumesc si te mai astept!