salata252520de252520ardei252520copti2525201 thumb25255B325255D - Salata de ardei copti

Abia astept sa vina vara, ca multi dintre noi, sunt sigura. 🙂

Astept legumele si fructele noastre bune si gustoase (cei mai norocosi inca mai au acces

la ele, luandu-le de la tara si nu din supermarketuri).

Zilele trecute mi s-a facut mare pofta de salata de ardei copti. Si am facut-o putin mai altfel

decat cea clasica cu ardei, ulei si otet. O sa va spun cum, e delicioasa.

Poate fi consumata si in dieta Dukan, cu paine Dukan, daca puneti 1-2 lg de ulei de masline (care este permis acum).

Ne trebuie:

5-6 ardei grasi rosii mari (eu am folosit 4 ardei grasi si 3 ardei capia)

2-3 lg de ulei

3-4 lg de otet de mere (sau dupa gust)

1 catel mediu de usturoi

1 lg patrunjel tocat

sare, piper, 1/2 lgt zahar

Cum se face:

Coacem ardeii la 180 C in tava de la aragaz, pe hartie de copt, intorcandu-i pe toate partile.

II putem coace si pe o tablita pe ochiul de la aragaz (mama asa ii coace si parca-s mai gustosi

insa cam fac miros si fum in bucatarie).

Ii punem intr-un bol pe care il acoperim pt cca 20-30 min, apoi ii decojim.

Facem un dressing din ulei, otet, sare, zahar, usturoiul zdrobit, patrunjelul tocat.

Omogenizam bine pana zaharul si sarea sunt topite.

Rupem ardeii curatati in suvite, sau ii taiem bucati, ii punem intr-un bol si punem peste ei dressingul.

Daca ne place salata mai acra, putem pune mai mult otet.

Omogenizam bine si dam la frigider timp de 2-3 ore pentru a se imbina aromele.

Se serveste pe felii de paine prajita (ungem o tigaie de teflon cu ulei si le prajim usor pe ambele parti),

pe post de bruschete.

salata252520de252520ardei252520copti2525202 thumb25255B325255D - Salata de ardei copti

Se pastreaza la rece timp de 2-3 zile.

Buna si aromata!

Enjoy!

salata252520de252520ardei252520copti thumb25255B325255D - Salata de ardei copti