Abia astept sa vina vara, ca multi dintre noi, sunt sigura. 🙂
Astept legumele si fructele noastre bune si gustoase (cei mai norocosi inca mai au acces
la ele, luandu-le de la tara si nu din supermarketuri).
Zilele trecute mi s-a facut mare pofta de salata de ardei copti. Si am facut-o putin mai altfel
decat cea clasica cu ardei, ulei si otet. O sa va spun cum, e delicioasa.
Poate fi consumata si in dieta Dukan, cu paine Dukan, daca puneti 1-2 lg de ulei de masline (care este permis acum).
Ne trebuie:
5-6 ardei grasi rosii mari (eu am folosit 4 ardei grasi si 3 ardei capia)
2-3 lg de ulei
3-4 lg de otet de mere (sau dupa gust)
1 catel mediu de usturoi
1 lg patrunjel tocat
sare, piper, 1/2 lgt zahar
Cum se face:
Coacem ardeii la 180 C in tava de la aragaz, pe hartie de copt, intorcandu-i pe toate partile.
II putem coace si pe o tablita pe ochiul de la aragaz (mama asa ii coace si parca-s mai gustosi
insa cam fac miros si fum in bucatarie).
Ii punem intr-un bol pe care il acoperim pt cca 20-30 min, apoi ii decojim.
Facem un dressing din ulei, otet, sare, zahar, usturoiul zdrobit, patrunjelul tocat.
Omogenizam bine pana zaharul si sarea sunt topite.
Rupem ardeii curatati in suvite, sau ii taiem bucati, ii punem intr-un bol si punem peste ei dressingul.
Daca ne place salata mai acra, putem pune mai mult otet.
Omogenizam bine si dam la frigider timp de 2-3 ore pentru a se imbina aromele.
Se serveste pe felii de paine prajita (ungem o tigaie de teflon cu ulei si le prajim usor pe ambele parti),
pe post de bruschete.
Se pastreaza la rece timp de 2-3 zile.
Buna si aromata!
Enjoy!
mm super, parca ii simt aroma 🙂
Nu am incercat niciodata sa pun usturoi si patrunjel, e o idee buna.
suna grozav trebuie sa incerc si varianta asta 🙂 !
Cat de buna a fost! Am incercat-o in weekend. Multumesc! 🙂
incearca salata asta punand cimbru (uscat) si otet balsamic, din acela adevarat, care seamana cu reductia de otet. eu asa am facut-o mereu salata asta si cred ca e minunata.