Nu stiu voi cum sunteti, insa mie cand vine vremea frumoasa si caldura imi dispare cheful de gatit.

Poate doar vreo mare pofta sa ma tina mai mult in bucatarie sa pregatesc ceva mai elaborat.

In rest, salate, in combinatii diverse, cat mai bogate in ingrediente. Evident, ceva mai consistente, nu doar legume crude,

ca parca alea nu tin asa bine de foame, nu? ­čśŤ

Astazi m-am inspirat din retetele de Insalatissime RIO Mare care imi plac tare mult si la care apelez de cate ori vreau

ceva gustos si nu am timp deloc pentru gatit. Imi plac pentru ca sunt tare gustoase si cel mai important, satioase.

Am ales cate un ingredient din fiecare sortiment de Insalatissime, am mai adaugat si eu cateva,

si a iesit salata de ton cu cous cous si ruccola, satioasa, asa cum imi place mie, ce poate fi consumata la pranz sau cina.

Ne trebuie:

150 g cous cous

o conserva de ton RIO Mare

cca 10 masline (intregi sau feliate)

1/2 ceapa rosie

un pumn de mazare

4-5 linguri porumb

4 bucati rosii uscate in ulei

1/3 ardei iute/fulgi chilli

un pumn de ruccola (sau alt fel de salata verde)

sare, piper, ulei dupa gust

– cantitati pentru cca 3 portii –

Insalatissimele RIO Mare care mi-au servit drept inspiratie:

Cum se face:

Punem mazarea la fiert in putina apa cu sare (am folosit mazare congelata).

Turnati cca 180 ml de apa fierbinte si putina sare peste coucous, cat sa fie perfect acoperit si lasati sa stea 5 minute,

lichidul trebuie sa fie absorbit in totalitate. Adaugati 1 lingura ulei si aerisiti-l cu o furculita pana se desface bob cu bob.

Pregatim restul ingredientelor, tocam ceapa solzirosi sau marunt, dupa preferinte, taiem rosiile uscate fasii, ardeiul iute rondele, spalam ruccola.

Amestecam mazarea fiarta, cous cous-ul preparat, porumbul, tonul scurs de ulei/apa, ceapa rosie, rosiile uscate,  ardeiul iute, maslinele, sare piper si ulei dupa gust,

omogenizam. Punem salata in farfurie pe un pat de ruccola si amestecam usor cand o consumam.

O mancam cu multa pofta pentru ca este delicioasa salata de ton cu cous cous si ruccola!

Enjoy!