Nu mai mancasem hrisca pana acum, desi de multa vreme vreau sa o incerc,
pentru ca am citit despre proprietatile nutritive deosebite pe care le are.
Am facut aceasta salata, rapida si plina de vitamine, care mi-a placut mult.
Daca nu ati incercat hrisca inca, va recomand sa o incercati si sa o introduceti
in dieta voastra pentru ca este foarte sanatoasa. Este saraca in calorii, contine o cantitate
importanta de magneziu, vitamina P, vitaminele din gama B-urilor, este bogata in fibre insolubile.
Puteti citi mai multe despre hrisca, aici.
Ne trebuie:
100 g hrisca
cca 15 rosii cherry
1 castravete mic (sau 1/3 castravete lung)
1/2 ceapa rosie
cca 80 g urda (sau telemea)
4-5 lg de porumb (din conserva)
2-3 lg ulei de masline
2-3 lg otet balsamic (sau dupa gust)
sare, piper
– cantitati pentru 2 portii –
Am folosit porumbul la conserva de la Sunt Food. Nu are adaos de zahar, doar de sare.
La ei gasiti o gama intreaga de conserve sanatoase.
Cum se face:
Hrisca nefiarta arata asa (pentru cei care nu o stiu… ):
O puteti gasi in special la plafar si magazinele naturiste.
Hrisca o putem prepara in doua moduri: fie o punem de cu seara la inmuiat in apa, pt cca 12 ore,
fie o fierbem cca 10 minute, apoi o lasam acoperita inca 10 min.
Eu am fiert-o, desi cu siguranta este mai sanatoasa varianta inmuiata, asa isi va pastra nutrientii mai bine.
Amestecam hrisca cu restul ingredientelor, asezonam cu sare, piper.
Mi-a placut foarte mult, desi hrisca are un gust cu care nu eram obisnuita.
Am mancat-o cu saratele dietetice cu telemea. Reteta in curand pe blog.
Abia astept sa incerc si varianta dulce 🙂
Enjoy!
O reteta foarte interesanta. Sunt mereu in cautare de astfel de retete. Trebuie sa incerc hrisca, nu am mancat dar am citit despre proprietatile ei nutritive. Prezentarea este deosebita. Felicitari!
Astazi ma duc la plafar sa imi iau hrisca. M-ai convins. Nu stiu cum este la gust, ca nu am mancat, insa daca tie ti-a placut, si la cat este de sanatoasa, musai sa o includ in meniu 🙂
Si pozele-s mi-nu-na-te 🙂
Foarte buna reteta, ma bucur ca faceti hrisca cunoscuta si celor care nu au incercat pana acum. Vreau doar sa va atrag atentia celor care cumparati hrisca sa o alegeti pe aceea care are boabele bej – verzui. Cea care este maro a suferit un tratament termic si nu mai are active toate proprietatile. Acest lucru se verifica prin lasarea ei la inmuiat peste noapte. Cea bej-verzui va incolti pana a doua zi pentru ca este vie, pe cand cea maro nu. O zi frumoasa tututror.
noi cel putin odata pe saptamana mancam hrisca : la micul dejun, pranz sau cina!! Imi place salata, din partea mea un mare LIKE!!Seara buna!!
Io hrisca n-am mancat inca, dar salata ta o mananc cu ochii !Mai facut curioasa.
Minunata! Eu astept cu nerabdare si saratelele de care spui in reteta 😀
e foarte buna hrisca acasa la mine se consuma ca si garnitura. aici multi nici nu stiu ce e asta. cu siguranta o sa incerc salata.
E buna Hrisca! Am introdus-o si eu de curand in alimentatie si imi place desi are un gust aparte!
Am facut si eu salata si a iesit foarte buna! 😀 Pana acum mancam hrisca doar la micul dejun cu lapte sau iaurt, dar mi-a placut tare mult combinatia in salata. 🙂
Carmen, ma bucur ca ti-a placut 🙂