salata cu hrisca si rosii cherry 2

Nu mai mancasem hrisca pana acum, desi de multa vreme vreau sa o incerc,

pentru ca am citit despre proprietatile nutritive deosebite pe care le are.

Am facut aceasta salata, rapida si plina de vitamine, care mi-a placut mult.

Daca nu ati incercat hrisca inca, va recomand sa o incercati si sa o introduceti

in dieta voastra pentru ca este foarte sanatoasa. Este saraca in calorii, contine o cantitate

importanta de magneziu, vitamina P, vitaminele din gama B-urilor, este bogata in fibre insolubile.

Puteti citi mai multe despre hrisca, aici.

Ne trebuie:

100 g hrisca

cca 15 rosii cherry

1 castravete mic (sau 1/3 castravete lung)

1/2 ceapa rosie

cca 80 g urda (sau telemea)

4-5 lg de porumb (din conserva)

2-3 lg ulei de masline

2-3 lg otet balsamic (sau dupa gust)

sare, piper

– cantitati pentru 2 portii –

Am folosit porumbul la conserva de la Sunt Food. Nu are adaos de zahar, doar de sare.

La ei gasiti o gama intreaga de conserve sanatoase.

porumb_SunFood

 Cum se face:

Hrisca nefiarta arata asa (pentru cei care nu o stiu… ):

hrisca

O puteti gasi in special la plafar si magazinele naturiste.

Hrisca o putem prepara in doua moduri: fie o punem de cu seara la inmuiat in apa, pt cca 12 ore,

fie o fierbem cca 10 minute, apoi o lasam acoperita inca 10 min.

Eu am fiert-o, desi cu siguranta este mai sanatoasa varianta inmuiata, asa isi va pastra nutrientii mai bine.

Amestecam hrisca cu restul ingredientelor, asezonam cu sare, piper.

Mi-a placut foarte mult, desi hrisca are un gust cu care nu eram obisnuita.

salata cu hrisca si rosii cherry 1

Am mancat-o cu saratele dietetice cu telemea. Reteta in curand pe blog.

Abia astept sa incerc si varianta dulce 🙂

Enjoy!

salata cu hrisca si rosii cherry