Daca avem salam de biscuiti dulce, de ce nu am avea si unul sarat?
Zilele trecute mi-a venit ideea asta si vreau sa va spun ca a iesit absolut delicios.
Un aperitiv delicios, care va impresiona la orice petrecere/masa festiva, dar la fel de bine poate fi servit ca gustare sau cina lejera.
Contine crema de branza, unt, gorgonzola, biscuiti sarati, fistic si merisoare.
Ne trebuie:
300 g crema de branza Philadelphia
60 g unt
100 g gorgonzola
100 g biscuiti Tuc
5-6 linguri fistic tocat
4-5 linguri merisoare confiate
Cum se face:
Incalzim la bain-marie intr-un bol de sticla sau metalic crema de branza si untul pana se inmoaie, amestecand din cand in cand.
Intre timp taiem cubulete mici branza gorgonzola si o adaugam peste crema de branza, lasand pe foc inca 5-7 minute, amestecand din cand in cand.
Apoi rupem biscuitii bucati micute, tocam fisticul si taiem si merisoarele (eu am avut niste merisoare mai mari).
Adaugam totul peste branzeturile incalzite, omogenizam bine, dar nu amestecam in exces, se vor marunti de tot biscuitii.
Lasam compozitia sa se raceasca cca jumatate de ora, apoi o punem pe folie de plastic pentru a o rula, la fel ca la salamul de biscuiti clasic.
Eu am facut 2 suluri nu foarte mari din toata compozitia si nu unul mare, pentru a ma asigura ca se va felia bine, intrucat nu are unt foarte mult.
Rulam strans si dam la frigider peste noapte, pentru a-l putea felia frumos. Poate fi facut cu 2-3 zile inainte, tinut la frigider in forma de sul.
Este delicios gol, ca atare dar si mancat cu struguri, nuci, fistic, piersici sau orice alte fructe va plac.
Daca il serviti la o petrecere si vreti sa-l feliati mai din timp, recomand sa tineti platoul cu felii in frigider, acoperit cu folie de plastic
pana la servire pentru a nu se inmuia crema.
Gasiti pe instagram un reel din timpul prepararii – aici
De-li-cios!
Enjoy!
Va astept si pe instagram, unde am postat un reel din timpul prepararii.