Astazi va arat unul din aperitivele avute pe masa de sarbatori, poate va este de folos celor care aveti
sarbatoriti de Sf. Ioan. Se face destul de repede, este foarte aratos si bun.
Am folosit pudra de sfecla rosie pentru a colora clatitele, insa le puteti lasa
si necolorate sau sa puneti putin sofran fiert in lapte sau colorant alimentar
pentru a le da un aer mai festiv.
Ne trebuie:
Pentru clatite:
1 ou
5-6 lg faina
cca 150 ml lapte
Pentru umplutura:
300 g crema de branza
cca 70 g fileuri de ansoa
– cantiati pt cca 6 clatite si cca 15 buc. rulouri –
Cum se fac:
Facem clatitele. Amestecam faina cu praful de sfecla.
Atentie, nu mai punem sare, pentru ca fileurile de ansoa sunt foarte sarate.
Batem oul, punem faina cate 1-2 linguri, alternand cu laptele, pana obtinem un aluat
de o consistenta ceva mai subtire decat a smantanii.
Lasam amestecul sa se odinheasca la frigider cca 20 minute.
Dupa acest interval, punem cate un plonic de umplutura in tigaia unsa cu putin ulei
si bine incinsa in prealabil.
Pe masura ce coacem clatitele, le acoperim cu un bol pentru a nu se usca si crapa la rulare.
Oricum, daca pe alocuri se vor mai crapa, nu va impacientati, odata umplute si tinute rulate
in folia de plastic, datorita cremei de branza, nu vor fi probleme cand le taiati.
Cat timp este aluatul de clatite la frigider facem crema de ansoa.
Maruntim fileurile de ansoa in vasul blenderului de mana (era prea mica cantiatea
sa folosesc robotul de bucatarie), apoi amestecam cu crema de branza.
Ungem cate o clatita cu un strat de crema, adaugam alta clatita peste crema, o ungem si pe aceasta
si rulam cat de strans putem. Infasuram fiecare clatita obtinuta in folie de plastic.
Dam la frigider pentru 1-2 ore, sau pana a doua zi, cand le feliem in bucati de cca 1 deget grosime (sau mai groase).
Obtinem din fiecare clatita cca 4-5 bucati, dupa ce indepartam prin taiere capetele clatitei,
in functie de marimea tigaii si dimensiunea rulourilor taiate.
Enjoy!
Superbe! Pun pariu ca si gustoase.
Arata super! Si sigur imi plac pentru ca imi place sa adaug ansoa la diverse preparate. Insa ce ma fac, ca numai am ocazii sa fac aperitive? :)) trebuie sa gasesc una :))
Arata foarte bine.La Craciun am facut si eu ceva asemantor,in sensul ca erau tot clatite cu sfecla si umplutura simpla de branza si verdeata.Cred ca cu ansoua sunt mai bune,le schimba putin gustul.Ale mele au fost foarte bune,apreciate de musafiri, dar mi s-au parut putin dulci din cauza sfeclei.
Waw,ce minunat arata!!!gustul e pe masura!!
Arata minunat!!! Imi plac mult aperitivele de genul asta…si ce culoare frumoasa au! Te pup
Buna,m-am apucat si eu cu prietenul meu de dieta dukan si sunt inca in faza de atac..si am gasit reteta aia de hamburger de pui.Si as avea si eu o intrebare,la care nu gasesc raspuns:
Chiflele + hamburgerii de pui contin 9 linguri de tarate in toatal.Deci eu am voie o lingura jumate,el o jinura jumate=3 linguri…asta inseama ca trebuie sa mancam din hamburgerii aia 3 zile (3 lg/zi x 3 zile=9 linguri)?
Tie cati ti-au iesit? (chifeaua + 2 turtite)
Dupa calculele mele,ar fi trebuit sa iasa 6?Adica 2 pe zi (un hamburger eu,un hamburger prioetenul meu)..si in rest iaurturi si fripturi sau orice altceva fara tarate nu?
Intr-adevar depasesti cantitatea admisa. Eu o depaseam destul de frecvent 😀
nu mai stiu cate bucati mi-au iesit..
Edith, tu transformi orice lucru simplu in ceva foarte apetisant! Te pup!
Multumesc Cristina! Te pup!
Daca au gust pe jumatate cum arata….sunt dementiale
Va multumesc tuturor! Ma bucur ca va plac 🙂
Buna, Edith!
Imi plac tare mult retetele de pe blogul tau, pe cateva chiar le-am incercat si au iesit super! 🙂 Felicitari!
Intrebare: de unde iei pudra de sfecla? sau o faci tu?
Multumesc.
Camio – Bucuresti
Buna Camio, ma bucur ca iti plac retetele mele si le incerci 🙂
La ingredientul pudra de sfecla este link catre produs din magazinul online de unde am cumparat-o 🙂
Adica de aici: http://www.pastaidevanilie.ro/coloranti-alimentari/206-pudra-de-sfecla-rosie.html