rulouri cu sunca
 
Reteta Mihaela
 
Ca sa mai profitam putin de racoarea care se lasa seara, putem face aceste rulouri.
Desi pot parea complicat de facut, se fac destul de repede si sunt foaaarte bune si pufoase.
Sunt ideale pentru o petrecere sau pentru pachetel la servici.
Ne trebuie:
Pt. aluat:
150g crema de branza
7 linguri lapte
6 linguri ulei floarea soarelui
sare
300g faina
1 plic praf de copt
eu am pus si o mana de cozi de ceapa verde
Pt. umplutura:
1 ou
300g sunca praga
150g cascaval
3-4 fire de ceapa (partea verde)
5 linguri ketchup
Cum se fac:
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat (ceapa o tocam ff marunt)
si coca rezultata se intinde pe masa usor infainata in forma dreptunghiulara
(eu am intins pe o planseta de plastic neinfainata).
Facem umplutura.
Tocam la robot sunca si o amestecam cu ceapa verde tocata marunt, oul usor batut,
cascavalul si ketchup-ul.
Fac o paranteza: ketchup-ul pe care l-am folosit este de la Hellmann’s.
Este ketchup-ul pe care il consum mereu fie in varianta picanta fie in varianta Bavaria.
Este foarte bun si nu contine E-uri. Poza lui:
Si ingredientele:
Intindem umplutura pe foaie si rulam strans.
Cu un cutit bine ascutit taiem felii de cca 3-3,5cm:
pe care le asezam in tava pe hartie de copt.
Le ungem cu galbenus batut si le dam la cuptor, pt 35-40min la 180 grade.
Sunt foarte bune si calde si reci si se pastreaza chiar si a doua zi la fel de proaspete.
Sa le tineti acoperite.
Si un close-up: