Ideale pentru picnic, pentru un mic dejun rapid (se pot pregati de seara), pentru pachetelul de la servici,
pentru atunci cand ai manca ceva dar nu stii ce sau pentru o petrecere, rulourile cu crema de branza si ton sunt delicioase!
Nu renuntati la sosul chili dulce pentru ca ii da un gust deosebit. Daca nu aveti, puteti pune 2 linguri de ketchup iute.
Va recomand sa rezistati tentatiei de a gusta din compozitia de crema de branza si ton pentru ca
este tare buna si o terminati inainte de a umple lipiile. 😛
Ne trebuie:
5 bucati tortilla (sau lipii)
o cutie crema de branza Philadelphia cu iaurt
o conserva de ton
2 fire de ceapa verde (eu am pus doar partea verde)
2 linguri sos sweet chilli
un ardei capia
un pumn de frunze de baby spanac
sare, piper
– cantitati pentru 5 rulouri –
Cum se fac:
Amestecam intr-un bol: crema de branza, tonul scurs bine de ulei, ceapa verde tocata marunt, sosul sweet chilli,
sare si piper. Omogenizam bine compozitia si intindem cate o lingura zdravana pe fiecare lipie.
Punem frunze de baby spanac peste crema cu branza si ton si fasii din ardei taiate pe lung.
Rulam strans, cu grija (spre marginea opusa de unde am inceput sa rulez,
am pus putina crema de branza pe lipie, fara altceva deasupra, pentru a ajuta sa faca aderenta lipia odata rulata).
Infasuram fiecare rulou in folie de plastic (atentie si la capete, sa nu se usuce) si recomand sa le tineti la frigider
un minim de 30 de minute pentru a se inmuia usor lipiile (mai ales daca folositi lipii libaneze. Eu am folosit tortilla).
Desigur, ca le puteti consuma si imediat, insa eu am preferat sa le las la frigider vreo ora si ceva,
daca vreti sa le taiati felii, asa cum am facut eu.
Eu am mancat si a doua zi din ele si au fost la fel de bune.
Bune tare!
Enjoy!
Foarte bune!!! Sigur repet rețetă. Doar ca eu am pus și 1/2 de Philadelphia Somon, iar in loc de ceapa verde am pus doar codițe de ceapa( cebollino)
Diana, ma bucur ca ti-au placut.
Probabil locuiesti in alta tara, pt ca la noi nu se gaseste Philadelphia somon 🙂
Putem sa nu adaugam ceapa?
Diana, sigur, le poti face fara ceapa. De altfel, poti adauga/scoate ce ingrediente iti plac sau nu. Insa mie mi-au placut in combinatia asta 🙂