rulada cu somon

O rulada tare buna si aspectuoasa cu care veti impresiona cu siguranta orice musafir.
Eu am facut-o pentru masa de revelion.
                                                                                                                           Reteta Maya
Ne trebuie:
450 g spanac fiert si tocat
1 ou
200 g cascaval razuit
200 g crema de branza
1 lg de unt
200 g somon afumat
2 catei de usturoi (optional)
sare, piper
Cum se face:
Spanacul rece, foarte bine stors cu mana, se amesteca cu ou (eu am pus 2 oua), sare si piper,
dupa care se intinde in tava pe hartie de copt. Am facut in tava de la aragaz.
IMG_6642
Deasupra se presara cascavlul razuit si se da la cuptorul preincalzit la 200°C,
IMG_6643
pana se topeste cascavalul bine. Nu are voie sa se rumeneasca.
IMG_6648
Se lasa la racit. Se pun fasiile de somon,
IMG_6650
iar deaspra se intinde crema de branza – eu am avut Hochland cu castravete
(daca doriti o puteti amesteca cu 1-2 catei de usturo striviti).
Eu am amestecat-o si cu i lingura de unt, de frica sa nu se imprastie rulada la taiere.
Reteta originala nu avea unt.
IMG_6654

Cu ajutorul hartiei de copt rulam usor/apasam putin.

IMG_6662
 
Rostogolim rulada pe folie transparenta, impachetam.
IMG_6675
O impachetam si in folie de aluminiu si dam la rece, pentru cateva ore/peste noapte.
Taiem felii groase de un deget.
rulada cu somon1