rulada cu mazare

Unul din preparatele de pe masa de Craciun a fost aceasta eleganta si delicioasa rulada de porc,

umpluta cu un amestec delicios de paine, cascaval, mazare si gogosar murat.

Delicioasa si aspectuoasa, numai buna printre aperitivele de pe masa de revelion.

Ne trebuie:

pulpa/muschi de porc (cca 700 g)

sare, piper

2-3 lg de ulei de masline

boia iute/dulce/afumata

Pentru umplutura:

cca 100 g paine

100 ml lapte

2 oua

3-4 lg de pesmet

50 g cascaval

3-4 lg mazare fiarta

3-4 lg gogosar murat taiat marunt

1/2 lgt turmeric (optional)

sare, piper

Pentru tava in cuptor:

100 ml vin

2 foi de dafin

4-5 catei de usturoi

Am folosit conserva de mazare de la Sun Food – conserve 100% sanatoase.

conserve mazare _Sun food

Cum se face:

Eu am avut niste fasii de pulpa pentru snitele si am rulat-o cu destula greutate, recomand

sa folositi o singura bucata, maxim doua de carne.

Batem carnea ca pe snitele, pana cand este de cca 0,5 cm ( eu pun o punga de plastic deasupra pentru a nu stropi in jur).

1

Saram, piperam carnea, o ungem cu ulei si boia (eu am avut boia afumata) si o dam la frigider pana preparam umplutura.

Umplutura:

Inmuiem painea in lapte si o stoarcem bine, apoi o punem intr-un bol. Peste ea adaugam ouale usor batute, sare, piper,

turmeric (pentru o coloare galbena), gogosarul taiat marunt, mazarea, cascavalul si omogenizam bine.

Daca compozitia este prea moale, adaugam cate o lg de pesmet, pana cand obtinem o compozitie legata

pe care o putem intinde peste carne (eu am pus 3 lg).

Punem bucatile de carne batute anterior pe un tocator, suprapunandu-le cate 2 cm,

acoperim toata suprafata cu umplutura in strat uniform

2

si o rulam cu grija. Legam cu ata si o punem intr-o tava in care punem

cca 100 ml apa, 100 ml vin, usturoiul taiat felii si foile de dafin.

5

Eu am mai uns deasupra rulada cu putina boia afumata (smoked paprika) si am presarat putin cimbru (1/2 lgt).

Acoperim cu folie de aluminiu si dam tava la cuptorul preincalzit la 200 C pentru cca 40 minute.

Scoatem folia (cu atentie! aburul de sub ea este fierbinte) si mai lasam la cuptor inca 30-40 minute.

In acest timp,  am scos-o de la cuptor de vreo doua ori si am pus cu lingura sos din tava peste rulada.

Se lasa sa se raceasca si se feliaza (eu am taiat-o a doua zi).

Se consuma rece sau calda, dupa preferinte (o puteti reincalzi).

Enjoy!

rulada cu mazare 1