rulada de cascaval cu sunca 1_1

Inca un aperitiv pe care l-am avut pe masa de Craciun.

Este tare aratos si, contrar aparentelor, nu se face greu deloc.

Reteta Maya

Ne trebuie:

Pt. foaie

1 bucata de cascaval 300 g (Emmentaler)

Pt. umplutura:

200-250 g sunca presata

3 oua fierte(tari)

1 ceapa mica

2-3 catei de usturoi

125 g unt

150 branza topita

patrunjel verde tocat foarte marunt

sare, piper

(rulada este suficienta pentru 6-8 persoane, alaturi de alte aperitive)

Cum se face:

Sunca presata, ceapa, usturoiul pisat, ouale fierte si patrunjelul, toate tocate marunt se pun într-un bol.

Se adauga untul (la temp. camerei, taiat cubulete) si branza topita si se amesteca bine pana la omogenizare (eu am preferat sa folosesc mixerul putin). Potrivim de sare si piper.Untitled-1

Punem apa la fiert intr-o cratita, cand fierbe, luam de pe foc si punem in ea bucata de cascaval.

Acoperim cu un capac si lasam sa se topeasca cascavalul, aproximativ 20 de minute (depinde de felul cascavalului si grasimea lui).

Este indicat sa faceti o proba cu furculita,dupa 10-15 minute.

Daca furculita patrunde bine bucata de cascaval si simtiti ca este moale – este gata!

Cand cascavalul este moale, scoatem cu o paleta cu gauri cascavalul din apa si il intindem

cu sucitorul cat este cald, intr-o foaie subtire (30×35 cm mi-a iesit mie).

Am pus folie transparenta pe masa, in care am si infasurat-o ulterior.

Fac o paranteza. Reteta cerea Emmentaler. Mie nu imi place aroma lui, dar m-am temut

ca cu un alt fel de cascaval nu va iesi. Insa sunt tentata sa incerc cu un cascaval normal data viitoare… Nu cred ca are de ce sa nu iasa..

In poza este o bucata de 400 g, insa am taiat dintr-o margine 100 g.

Revenim la reteta. Ungem foaia obtinuta cu pasta de mai sus . Am uitat sa pun patrunjeul in compozitie, asa ca l-am presarat deasupra.

Nu mi-a parut rau, pt ca a dat o pata de culoare pe felii la taiere.

Untitled-2

O rulam cu ajutorul foliei, strangem capetele foliei si dam la rece pt 2-3 ore (la mine a stat peste noapte).

Mie mi-au ramas cam 3 lg de umplutura pe care am mancat-o asa.

5

Taiem felii groase de 1 deget.

Buna si tare aspectuoasa.

Merge bine cu gogosar murat sau cu castraveti, rosii, ardei…

Enjoy!

rulada de cascaval cu sunca_1

Alte idei pentru aperitvele de Revelion puteti gasi apasand pe poza de mai jos (sau pe aceeasi in sidebar).

aperitiveantet250x150