Un alt aperitiv pe care l-am avut pe masa de Revelion.
Vi-l prezint acum pe ultima suta de metri, poate aveti sarbatoriti in familie de Sf Ioan si organizati ceva mese festive.
La multi ani sarbatoritilor de astazi, si sarbatoritului meu! 🙂
Pt blat:
3 oua
100 ml apa fiarta
50 g amidon
30 g faina
1-2 linguri pasta de tomate
1 lingurita boia de ardei
60 g unt topit
sare
1 lingurita praf de copt
Pt crema de branza:
200 g de crema de branza (am folosit Hochland simpla)
2 fire ceapa verde
3-4 fire marar
1 catel mic de usturoi
piper
Cum se face:
Blatul
Se bat albusurile spuma cu putina sare.
Mixam cele 3 galbenusuri cu 100 ml de apa fiarta, turnanad treptat. Faina, amidonul de porumb si praful de copt se amesteca si se cerne.
Se adauga peste galbenusuri, alternand cu untul topit (sa nu atinga punctul de fierbere cand il topiti).
Se adauga boiaua de ardei si pasta de rosii, pana capata o culoare rosiatica.
Apoi se incorporeaza uşor si albuşurile de ou.
Se pregateste o tava (22×32 cm) pe care se pune hartie de copt si se intinde uniform aluatul.
Se coace 8-10 minute in cuptorul bine incins. La mine a fost nevoie de mai mult, cca 17-18 min, si poate de aceea, la rulare blatul s-a crapat pe alocuri.
(nu va faceti griji daca vi se crapa,bcu crema de branza inauntru, dupa cateva ore, se va taia perfect.
Rasturnam aluatul cu fata pe un prosop de bucatarie si il rulam in prosop. Il lasam asa 5-10 min pana facem crema.
Amestecam branza, firele de ceapa verde, mararul tocate marunt şi usturoiul. Se omogenizeaza si se pune umplutura peste aluat,
(care ne asiguram ca s-a racit intre timp) apoi se ruleaza cu grija. Infasuram strans rulada in folie de plastic, si dam la rece pana a doua zi.
Taiem felii groase de un deget.
Enjoy!
Felicitari, ti-a iesit minunat. Nu-i un repros, dar daca eu luam o reteta de la tine pe – Reteta Edith – asi fi pus si un link, asa ar fi fost fairplay. Pup!
Una e poza, alta iasa reteta…nici pe departe
Adina, adica ce vrei sa spui? Ai incercat reteta si nu ti-a iesit?
Dupa cum poti vedea in comentarii, sunt multe persoane care au incercat-o si nu au avut nicio problema. Daca urmezi intocmai reteta, cantitatile specificate si modul de preparare, nu are cum sa nu-ti iasa..
Minunat arata rulada asta, Edith! Acum am vazut-o, dar nu ma las, o fac pt maine si pe asta. L-am trimis pe al meu dupa hochland, almete, ce o gasi! 🙂
Maine avem invitati la masa si am facut si rulourile tale cu somon si icrele cu ton. Maine o sa fac carnaciori in foietaj si gata, numai minunatii!
Am emotii cu rulada asta dar sper sa imi iasa!
Multumesc pt idei, esti intotdeauna o sursa de inspiratie, fie ca e vorba de dulciuri, fie ca e vorba de aperitive, o ciorbita sau o salata.
Multumesc mult!
Mariana
Sara, gata, am pus link.
Nu a fost cu intentie, de obicei pun link, insa am postat reteta in graba, inainte sa plec de la servici.
Multumesc pt reteta!
Mariana, ma bucur tare mult ca gasesti inspiratie la mine.
Sigur o sa iti iasa si rulada, si o sa ai maine mare succes!
Sa nu te sperii daca iti crapa pe ici pe colo blatul cand o rulezi. Stransa bine in folie, cand o tai va sta perfect.
Petrecere frumoasa si la multi ani sarbatoritului/ei!
Te mai astept!
Multumesc Edith, sotul meu este Ion. Si mi-a gasit hochland!! :))
La multi ani si sotului tau, cred ca este si ziua lui azi, nu?
See yaa!! 🙂
Foarte foarte frumoasa. Ma crezi ca nu am facut o rulada niciodata? Ma sperie zau, ruladele! :))
Acum ca am vazut la tine, poate poate incerc si eu…
Vai, oftez inaca o data! Ador aperitivele tale,dar nu numai si ma minunez de inca o minunatie de-a ta! E splendida! Cat as vrea sa am si eu asa un dar in bucatarie! Felicitari! De mii de ori felicitari!
La multi ani sarbatoritului tau!
Am tot urmarit-o de cand ai pus poza pe Facebook. Te asteptam la cotitura sa o postezi:) Cu intarziere, La multi ani sarbatoritului tau Ion!
Mariana, multumesc frumos, da si el este Ioan 🙂
Sper ca ti-a placut rulada!
@Anonim: poate acum te incumeti!
Ti-o recomand si pe cea dulce, cu crema de cacao. E minunata!
@Andreea, multumesc frumos!! 🙂
Ionela, multumesc frumos! 🙂
La multi ani cu intarziere sarbatoritului. Rulada ti-a iesit minunat! Felicitari!
Foarte tari pozele! Bravo!
Iulia, multumesc frumos!
Raluca, multumesc!!
Tare frumoasa si buna. Musafirii mei au fost incantati. Multumesc pentru reteta. Pupici
Ancuta, cu placere, ma bucur ca ai avut succes cu ea! 🙂
I can`t stop looking at this! It`s absolutely divine and I want to try this…
Have a great time,
Paula
Paula, thanks for visiting!
I hope you like it if you’ll try it!
buna edith!
spre rusinea si parerea mea de rau este prima oara cand vizitez acest site. sunt foarte placut surprins de retetele gasite aici si de maniera in care le prezinti.
felicitari!
multe felicitari!
referitor la reteta “rulada aperitiv cu rosii si crema de branza” nu am inteles un lucru si am rugamintea sa ma luminezi. spui ca trebuie sa rasturnam blatul pe un prosop dupa care il rulam lasandu-l asa 5 – 10 min. intrebarea mea este daca dupa ce au trecut minutele repective mai putem derula blatul pentru a putea pune umplutura peste el. mai revine la forma initiala? nu exista riscul de a crapa de 2 ori, odata cand il rulam in prosop si inca odata cand il rulam cu crema inauntru?
multumesc anticipat,
lucian.
Buna Lucian, iti multumesc frumos pentru cuvintele frumoase!:)
In legatura cu rulatul ruladei calde in prosop. Se face asa pentru ca atunci cand este calda, riscul sa se rupa este mai mic. Stand in prosop, ea se inmoaie si se curbeaza (ai sa vezi cand o desfaci ca nu mai devine perfect dreapta). Dupa ce o ungi cu crema de branza o rulezi la loc, dar ea find deja semi-rulata si nefiind uscata nu se mai crapa. Singurul moment in care se poate crapa este la prima rulare, calda.
Daca nu o rulezi calda si nu o tii in prosop (sa se faca un fel de sauna.. :P), cand se raceste devine casanta si imposibil (sau greu) de rulat si cu siguranta se va crapa f tare.
Sper ca te-am lamurit 🙂
te mai astept!
Tre’ s-o fac neaparat , arata demential !
se pare ca cineva castiga concursuri cu reteta ta …
http://www.infodiscount.ro/titlu/rulada-aperitiv-reteta-castigatoare-la-concursul-infopapa
Draga anonim, iti multumesc.
Oricum cred ca e prea tarziu.. a fost aleasa castigatoare de pe 9 dec..
Astia-s romanii din pacate.. 🙁
La multi ani 2012!
Am facut si eu ieri rulada, este delicioasa. Am facut umplutura altfel, cu branza proaspata de vaci, branza topita, marar, ceapa rosie tocata, boia dulce si 2 linguri de smantana. A iesit o nebunie.
Multumim pentru ideile minunate pe care ni le dati.
Urmatoarele pe lista sunt pateurile, abia astept sa le incerc.
crissy77
Crissy, ma bucur ca ai incercat-o si ti-a placut 🙂
Sigur or sa-ti placa si pateurile 😉
Te mai astept!
La multi ani!
De sarbatori am incercat cateva retete de pe acest blog minunat,una dintre ele a fost aceasta rulada. Norocul incepatorului sau nu, a iesit PERFECT si este EXTRAORDINARA,ca toate retetele de aici. Felicitari, blogul tau a devenit cartea mea de bucate:D La Multi Ani!!!
Ana, ma bucur mult ca ai incercat retete de la mine si ca ti-au placut!
Te mai astept cu drag sipe viitor sa te inspiri! 🙂
LA MULTI ANI!
Am incercat si eu de revelion aceasta rulada,a iesit super,s-a mancat foarte repede si chiar mi-a fost ceruta si reteta.
Sigor voi mai incerca si alte retete minunate de aici de la tine de pe blog.Multumesc!
Veronica, ma bucur ca ai incercat-o si ti-a placut!
Te mai astept! 🙂
Felicitari pentru retetele minunate pe care le postezi!!!
Vreau sa fac aceasta reteta de Valentine’s Day si pentru ca si mie mi-e frica de rulade 😛 , m-am gandit sa verific putin la comentarii daca a mai incercat-o cineva incepator in ale ruladelor 🙂 si daca a iesit asa perfect ca a ta.
Chiar daca am gasit raspunsul si ma bucur nespus (am s-o incerc neaparat), nu ma pot abtine sa nu comentez in legatura cu d-na sau d-soara care a castigat acel concurs cu reteta ta. Sunt socata pentru ca nu numai ca a participat cu reteta ta, pe deasupra a folosit chiar poza ta!!!!!! Mai departe, no comment, mai bine nu mai zic nimic!
Oricum, o sa te anunt cum mi-a iesit, de-abia astept 🙂
Veronique, iti multumesc frumos!
Daca respecti exact reteta, cu siguranta iti va iesi minunata! 🙂
Te astept sa-mi spui!
Da, mi s-a intamplat de multe ori sa mi se fure pozele, alte situri care imi preiau retetele cu poze… si nu numai mie.
Asta e tara in care traim, din pacate 🙁
Buna Edith, in aceeasi sambata in care am facut si delicioasele fursecuri – inimioare, am incercat si acest aperitiv. Daca fursecurile mi-au iesit, nu pot spune acelasi lucru despre rulada.Uff, ce rau mi-a parut. De ce mi-a fost frica nu am scapat. Nu am putut rula blatul dupa ce l-am scos din cuptor. Se rupea, nu puteam sa-l rulez. Recunosc ca nu am pus amidon ( nu aveam in casa deloc si nu am mai iesit pe vremea asta sa iau)Si inca ceva, nu am cantar de bucatarie, cred totusi ca am pus mai multa faina decat trebuia.Daca era blatul mai moale nu cred ca se rupea. Dar o sa mai incerc odata.Te pup.Anca
Anca, imi pare rau ca nu ti-a iesit rulada.. Insa era de asteptat.
Pentru prajituri si genul asta de preparate cantarul e MUSAI!!
Cu siguranta a fost prea multa faina.. si cred ca si amdionul isi are rostul lui acolo..
Daca nu ai toate ingredientele si nici cantar e pacata de munca ta sa te apuci de asemenea retete..
Nu este scump un cantar si este foarte util.
Sper sa iti iasa ok data viitoare 🙂 Te mai astept!
Da Edith, o sa-mi achizitionez un cantar, mai ales ca incerc foarte des retele tale. Dar hai sa ma si laud, am facut retete de-ale tale, FARA CANTAR. Am folosit lingura sau un pahar de apa drept cantar. Am un tabel cu diferite ingrediente si pentru fiecare in parte echivalentul gr. in “pahar de apa”. Te doare capu’. A mers de fiecare data. Mai putin acum. Dar , cum spuneam o sa-mi cumpar un cantar. Pupici.Anca
Ahaaa, deci te bazezi tu pe ceva cand faci fara cantar.. nu pui chiar asa din ochi 🙂 Oricum, cu cantar si cu ingredientele intocmai, sansele de reusita sunt muult mai mari! 😉
Te pup!
simona :ehith vreau sa te felicit ptr retetele minunate pe care le-ai postat! am facut rulada si iam data gata pe musafiri! toata lumea a cerut reteta.te pup cu mare drag
Simona, ma bucur mult ca ti-a placut rulada si ai avut succes cu ea 🙂
Te mai astept cu drag! 🙂
MULTUMESC!!!!! rulada este superba!! Timp minim ,succes garantat pt un aperitiv minunat!!!!!!!!!!!!!!!
Ma bucur ca ti-a placut 🙂
Te mai astept!
scuze ,dar nu am stiut sa pun si un link,adevarul asta este,imi plac toate retele tale ,sunt minunate ,imi cer scuze din nou.te pup
Daniela, nu stiu la ce te referi.. De ce iti ceri scuze?
edith si revistele click pofta buna si libertatea retete iti folosesc pozele, inclusiv pe aceasta am vazut-o in numarul de Craciun:(
Eu vand pozele mele si pe site-uri de stock de unde cumpara revistele poze. Este posibil sa le fi achizitionat respectivele reviste contra cost.. Pentru ca varianta pozei de pe blog este prea mica pentru print.
Reteta era aceeasi cu a mea?
Iti multumesc pentru atentionare! 🙂
aproximativ aceeasi, am facut-o pe cea din revista de craciun si nu mi-a iesit, nu continea amidon..si acum o luna am facut-o pe a ta, a fost exceptionala si f apreciata. felicitari, tot ce am incercat de la tine a fost senzatie…si crede-ma am incercat ffff multe:)
Ma bucur ca ti-a iesit si ai avut succes cu ea 🙂
Eu m-am convins de mult si nu mai am incredere in retetele din reviste scrise dupa ureche, cu poze fie cumparate fie luate de pe net.. 🙂
Te mai astept!
Bună, Edith. Felicitări pentru reţete. Le-am încercat şi eu şi sunt foarte bune. Acum ţin Dukan şi mă întreb dacă această reţetă poate fi adaptată, fără făină şi unt. Cu ce crezi că ar trebui să înlocuiesc făina? Tărâţe sau amidon ?
Nu stiu sa iti spun daca inlocuiesti faina cu tarate daca se va rula la fel de bine. De altfel nici daca inlocuiesti cu amidon nu iti garantez, pentru ca nu am incercat 🙂 Insa in locul untului chiar nu stiu ce ai putea pune. Cu apa s-ar putea sa se crape la rulat.
Asa ca ramane la alegerea ta 🙂
sigur o sa para o intrebare stupida dar nu as vrea sa gresesc asa ca mai bine intreb…..apa trebuie sa fie fierbinte sau dupa ce fierbe o lasam la racit. am incercat multe retete de la tine si mi au iesit toate. :)felicitari pt ceea ce faci.
Fierbinte trebuie sa fie apa 🙂 Daca o fierbem si o racim, nu mai are rost sa o fierbem 😉
Ma bucur ca ti-a iesit ce ai incercat de la mine, sper ca ti-a si placut 🙂
Te mai astept!
Buna Edith, felicitari pentru toate retele, imi plac mult si as vrea sa incerc aceasta rulada insa nu am gasit amidon, imi poti spune te rog daca as putea sa il inlocuiesc cu altceva? Multumesc! 🙂
buna, poti pune faina in loc de amidon, dar nu stiu sa iti spun cum va iesi, daca trebuie aceeasi cantitate sau nu. Sa nu cumva sa ti se rupa prea tare la rulare.
De ce nu ai gasit amidon? Stai in Ro? Se gaseste la orice supermarket… Il gasesti sub numele de Gustin, la cutie 🙂
multumesc frumos…da stau in Ro…am cautat in Kaufland dar probabil nu am stiut unde sa ma uit…multumesc ca mi-ai spus cum se numeste:)
Acum ma apuc de ea, dar nu vad cata boia tre sa pun . Voi vedea pe moment.
vad ca am uitat sa o scriu la ingrediente. Era 1 lingurita. dar cred ca te-ai descurcat tu. Cum a fost? 🙂
Am pus din ochi, nu cred ca mai mult de-o lingurita. Pasta mea de rosii a fost c subtire si mi-a iesit cam subtire compozitia. Am facut-o in tava de cuptor si a iesit subtire.S-a rupt toata la rulat, m-am chinuit cu ea, dar s-a topit in gura si a fost nespus de gustoasa. Sigur o voi repeta! Mi-a placut mult farmecul usturoiului in crema! Rulada ta e impecabila, ca tot ce postezi! De mult o am in plan. Sper data viitoare sa-mi iasa mai bine. Multumesc!
Ionela, am scris dimensiunile tavii in reteta(22×32cm). Daca tava ta a fost mai mare, foaia a iesit mai subtire, deci si mai casanta. Si a mea s-a mai crapat ici-colo, dar nu foarte tare. Si probabil ca trebuia o pasta de rosii ceva mai putin lichida..
Daca schimbi tava, poate data viitoare iti iese mai bine 🙂
Buna Edith! Felicitari pentru toate retetele!
Vreau sa incerc si eu rulada aceasta astazi, dar nu stiu la ce temperatura sa coc blatul (am cuptor electric). Ma poti ajuta cu un raspuns in acest sens? Multumesc frumos!
Raluca, multumesc! 🙂
O poti coace la 180 grade. 🙂