Am dezvoltat o pasiune pentru quesadilla facuta in fel si chip, de cand am facut omleta quesadilla.
Este minunata nu doar la micul dejun, ci si ca gustare in timpul zilei. Eu o savurez oricand,
iar combinatiile sunt nelimitate. Astazi am facut o quesadilla cu sunca si ardei gras.
Ne trebuie:
2 lipii tortilla
6-8 linguri cascaval ras
1/3 ardei gras
3-4 felii de sunca afumata
3-4 lg chives tocat (sau ceapa verde)
2 lg frunze de baby spanac tocat (optional)
– cantitati pentru 2 portii –
Cum se face:
Ungem cu ulei o tigaie, punem o tortilla in tigaie, cascaval ras (sau mozzarella) pe 1/2 de tortilla,
cubulete de sunca, fasii de ardei gras, chives si spanac tocat iar deasupra din nou cascaval ras.
Indoim jumatatea libera peste cea cu umplutura si presam cu o paleta. Lasam 1 minut si o intoracem si pe partea cealalata
pentru ca ultimul strat de cascaval sa ajunga pe tigaie si sa se topeasca (actioneaza ca un lipici si tortilla nu se va desface cand o taiem).
Mai bine cred ca vedeti in pozele de mai jos.
Mai lasam inca un minut, scoatem tortilla pe o farfurie si taiem in 2 sau 3 triunghiuri.
Consumam calda sau rece. Buna-buna-buna.
Enjoy!
Nota: * Neaparat folositi cascaval/mozzarella sau cheddar pentru ca se topeste si actioneaza ca un lipici pentru tortilla. Daca folostiti doar telemea, tortilla nu se va mai lipi de omleta.
* Alegeti o tigaie pe masura dimensiunii lipiei/tortilla.
Mmmm…cat de bine arata!!!
e si tare buna 🙂
Ai si o reteta pentru tortilla?
Nu, din pacate.