Ca-mi place quesadilla cred ca v-ati dat seama, am deja patru retete de quesadilla pe blog.

Are avantajul ca poate fi consumata la orice masa a zilei, mic dejun, pranz sau cina, este versatila,

combinatiile sunt nelimitate, in functie de preferinte sau de ce avem prin frigider.

Astazi am ales varianta cu sos de rosii imbogatit cu ceapa calita si ardei gras si aromat cu usturoi.

Ne trebuie:

6 bucati tortilla (sau lipii arabesti)

cca 100 g mozzarella rasa

Pentru sos:

2 cepe mari

3 linguri ulei

1 conserva de rosii Sun Food

1/2 ardei gras rosu

2-3 catei de usturoi (sau 1 lingurita usturoi granule)

1/2 lingurita de zahar

1lingurita sos chilli (optional)

1 foaie de dafin

sare, piper

Am folosit rosii decojite de la Sun Food – conserve 100% sanatoase, fara aditivi sau conservanti,

pe care le am mereu la indeamana.

Cum se face:

Preparam intai sosul:

Calim ceapa tocata marunt in ulei, cu sare, acoperit, cca 10 minute, amestecand din cand in cand.

Adaugam rosiile din conserva (pe care anterior le-am pasat impreuna cu ardeiul taiat bucati cu blenderul de mana),

foaia de dafin, sosul chilli (daca folosim), zaharul si lasam sa fiarba inca 15 minute, pana sosul se mai ingroasa,

amestecand din cand in cand. In ultimele 5 minute adaugam usturoiul pisat (sau usturoiul granule).

Pregatim toate ingredientele sa le avem la indemana inainte sa trecem la prepararea quesadilla:

mozzarella rasa, sosul de rosii, totilla.

Punem intr-o tigaie antiaderenta la foc mic o foaie de tortilla, punem un strat subtire de mozzarella rasa,

sos de rosii pe care il intindem cu lingura uniform (nu mergeti prea pe margine, ca va iesi pe parti),

din nou un strat de mozzarella rasa si acoperim cu o alta tortilla, presand usor.

Acoperim cu capacul si mai lasam pe foc 1-2 minute. Intoarcem quesadilla pe cealalta parte cu o paleta lata

si coacem inca 2 minute. Cand este gata, o punem pe o farfurie si o acoperim cu um bol – pentru a nu se usca tortilla.

O taiem cu o rola de pizza dupa 5 minute.

Continuam pana terminam sosul.

Bune de tot!

Enjoy!