Deja cred ca ati observat ca-mi place quesadila. Mi se pare foarte la indemana, ingredientele
pot varia in functie de ce ai pofta sau ce ai prin frigider si se face foarte repede.
Asa ca, acum vara mi se pare ideala pentru mic dejun, pranz sau cina. Si nu numai vara, daca ma
intrebati pe mine :)) Combinatia de astazi, quesadilla cu porumb si ardei, mozzarella si ceapa a fost una castigatoare!
Ne trebuie:
4 bucati tortillas (eu am folosit unele cu seminte)
200 g mozzarella
2 linguri parmezan ras (optional, pt mai multa savoare)
1/2 ardei gras
4-5 linguri porumb Sun Food
1/2 ceapa
– cantitati pt 2-3 portii –
Am folosit si de aceasta data deliciosul porumb crocant de la Sun Food – 100 % conserve sanatoase.
Cum se fac:
Pregatim ingredientele: taiem cubulete ardeiul gras, ceapa solzi, rademo mozzarella, scurgem porumbul de apa.
Punem o tortilla intr-o tigaie antiaderenta (suficient de mare ca diametru) pe foc, presaram mozzarella, cuburile de
ardei gras, porumbul, ceapa, parmezanul si apoi inca putina mozzarella. Punem alta tortilla deasupra si presam
pe toata suprafata cu o paleta, pentru ca mozzarella topita sa lipeasca cele doua tortillas.
Cu ajutorul unei palete mari intoarcem lipiile si pe cealalta parte, cu grija sa nu iasa umplutura.
Lasam pe fiecare parte 2-3-4 minute la foc mic. Procedam la fel si cu celelalte doua tortilla ramase.
Taiem triunghiuri si servim cu pofta cu ketchup sau fara.
Bune de tot!
Enjoy!