Quesadilla este atat de versatila, o putem face in muulte combinatii, in functie de pofte si de ce avem prin frigide.
Astazi am reciclat niste snitele de pui pe care le-am pus intr-o quesadilla cu legume si pui, cu multa mozzarella si
sos dulce-iute. Gasiti pe blog mai multe variante de quesadilla.
Ne trebuie:
lipii de tip tortilla
legume din Amestec in stil mexican Edenia
mozzarella
sos sweet chilli
ceapa verde
carne de pui gatita/snitel de pui
Cum se face:
Cantitatile sunt in functie de cate lipii aveti, eu am folosit un pachet de 8 lipii, am obtinut 4 quesadillas, suprapundand cate doua.
Cca 400 g legume mexicane congelate, cca 100 g mozzarella, 4 fire de ceapa verde si am folosit snitel de pui pe care il aveam deja pregatit.
Am fiert legumele la abur presarate cu putina sare, intre timp am tocat ceapa verde marunt si am taiat snitelele suvite subtiri.
* (atentie, nu cumparati lipii prea mari in diametru, daca nu aveti o tigaie mare. Eu am luat din cele de cca 20 cm diametru)
Cand legumele sunt fierte, punem o tigaie pe foc in care punem o lipie, presaram mozzarella rasa, apoi punem legume, snitelul,
ceapa verde si sos din loc in loc, iar deasupra mai presaram putina mozzarella pentru a face priza.
Acoperim cu o alta lipie, presam usor si punem capacul.
Lasam la foc mic. Dupa cca 2 minute intoarcem cu grija quesadilla.
Eu o transfer pe o farfurie, cu fata care a stat in tigaie in jos, apoi cu palma pe partea de deasupra (care nu este fierbinte)
o intorc si o pun in tigaie din nou. Pun capacul si las inca cca 1-2 min sa se topeasca mozzarella.
Le scot pe un platou si le acopar pana sunt gata toate.
In felul asta evit sa se intareasca.
Sunt ideale pentru micul dejun, pranz sau cina.
Enjoy!
Super bine arata, cred ca e la fel de gustoase. Abea astept sa o probez dupa reteta dumneavoastra.