crispy cheese chicken
A promis ca revin. Iaca-ma-s 🙂
Reteta asta o am mai demult, insa nu stiu de unde. Daca va recunoasteti reteta, va rog sa imi spuneti.
Este o metoda mai …inedita de a prepara puiul, un fel de alternativa la snitelul de pui.
Iese foarte bun cu aroma de cascaval si imi place ca nu este prajit, eu fac puiul asa foarte des.
 
Ne trebuie:
pulpe de pui (eu am folosit dezosate)
faina
pesmet
cascaval ras
1 ou
sare, piper
Cum se fac:
Spalam carnea si o lasam putin sa se usuce.
Va sfatuiesc sa taiati pulpele dezosate in doua, sa iasa bucati mai micute si sa se faca mai repede.
Batem oul cu putina sare si piper ( eu pun si cateva linguri de apa/lapte daca am mai multe pulpe si iese f. ok).
Amestecam pesmetul cu cascavalul ras (va sfatuiesc sa puneti mai mult cascaval ras).
Eu prima data am pus ceva mai putin (atunci cand a facut pozele), apoi cand am repetat reteta
(asta fiind de muulte ori) am pus mai mult si s-a simtit diferenta, gustul find mult mai bun.
Dam carnea prin faina amestecata cu putina sare, apoi prin oul cu mirodenii, apoi prin pesmetul amestecat cu cascaval.
Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt
si se dau la cuptorul incins pana se rumenesc usor (eu le las cam 20 min pe o parte si 20 pe cealalta).
Dupa ce le intoarceti sa nu le mai lasati mai mult 20′ pt ca se arde cascavalul.
Aici unde sunt pozate le-am facut pentru prima data si nu stiam ce si cum cu timpul.
Insa, ulterior, cand le-am repetat nu le-am mai lasat sa se rumeneasca, ca in imagine si mi-au placut mai mult.
Acum.. fiecare dupa preferinte.

Foarte, foarte, foarte bune. Enjoy 🙂

PS. Le puteti face si din piept de pui si taia fasii subtiri si lungi de 7-8 cm si servi pe post de aperitive

la mesele festive pe care le aveti in familie.