A promis ca revin. Iaca-ma-s 🙂
Reteta asta o am mai demult, insa nu stiu de unde. Daca va recunoasteti reteta, va rog sa imi spuneti.
Este o metoda mai …inedita de a prepara puiul, un fel de alternativa la snitelul de pui.
Iese foarte bun cu aroma de cascaval si imi place ca nu este prajit, eu fac puiul asa foarte des.
Ne trebuie:
pulpe de pui (eu am folosit dezosate)
faina
pesmet
cascaval ras
1 ou
sare, piper
Cum se fac:
Spalam carnea si o lasam putin sa se usuce.
Va sfatuiesc sa taiati pulpele dezosate in doua, sa iasa bucati mai micute si sa se faca mai repede.
Batem oul cu putina sare si piper ( eu pun si cateva linguri de apa/lapte daca am mai multe pulpe si iese f. ok).
Amestecam pesmetul cu cascavalul ras (va sfatuiesc sa puneti mai mult cascaval ras).
Eu prima data am pus ceva mai putin (atunci cand a facut pozele), apoi cand am repetat reteta
(asta fiind de muulte ori) am pus mai mult si s-a simtit diferenta, gustul find mult mai bun.
Dam carnea prin faina amestecata cu putina sare, apoi prin oul cu mirodenii, apoi prin pesmetul amestecat cu cascaval.
Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt
si se dau la cuptorul incins pana se rumenesc usor (eu le las cam 20 min pe o parte si 20 pe cealalta).
Dupa ce le intoarceti sa nu le mai lasati mai mult 20′ pt ca se arde cascavalul.
Aici unde sunt pozate le-am facut pentru prima data si nu stiam ce si cum cu timpul.
Insa, ulterior, cand le-am repetat nu le-am mai lasat sa se rumeneasca, ca in imagine si mi-au placut mai mult.
Acum.. fiecare dupa preferinte.
Foarte, foarte, foarte bune. Enjoy 🙂
PS. Le puteti face si din piept de pui si taia fasii subtiri si lungi de 7-8 cm si servi pe post de aperitive
la mesele festive pe care le aveti in familie.
Hmmm … ce bine are merge cu un mujdei … Yammy !
Buna idee Edith!
si asa nu am mai facut de mult pulpe pane,si astea mi se par si mai usoare,ca nu sint prajite in ulei!retinut si multumesc!
Ce frumos arata!si ce gust trebuie aiba!Bravo!
Super reteta! Chiar cautam ceva gen pui pane la cuptor si normal ca a gasit Edith solutia 😀 Asa voiam si eu, ceva crocant si cu cascaval. Trec reteta pe lista pt weekend-ul viitor. Weekend-ul acesta ma asteapta niste coaste :))
P.s. Foaaaaarte frumoasa noua poza! 🙂
Bine ai revenit!
O sa incerc si eu aceasta reteta cu siguranta!
Felicitari pentru noul blog!Multi pupici, Edith!
Minunat …e cuvantul potrivit..Sanatos ..iesftin si in acelasi timp gustos si prezentat intr-o forma frumoasa poate parea o mancare fitoasa 🙂
Draga Edith de putin timp am dat de blogul tau ins ade cand am facut-o ii zpacesc pe ai mei cu delicii …puiu acesta , pancakes,tort amandina cartofi taranesti ..printre putine din lucrurile p ecare le-am testat de 2 sapt . ai mei spun ca ii voi ingrasa prea tare si eu abea ma abtin sa nu pap ..decat sa gust .. nu de alta dar sunt la regim ..Sapt aceasta chiar am gaiti sa ma relaxez :)…felicitari pt acest blog ..este minunat …iti doresc sanatate!
@Ala Oancea: eu am prefert sa le mananc simple (poate doar cu rosii) ca sa le simt aroma de cascaval 🙂
@Mariana: sper sa iti placa 🙂
@Shari: merci 🙂
@Merat: dupa ce le incerci, sa vii sa-mi spui 🙂
Cum au iesit coastele? 🙂
@Iulia: bine te-am regasit, incearca-le draguto, ca nu o sa-ti para rau 🙂
Multumesc frumos, te pup!
@Cristina-Maria: Ma bucur ca iti plac si ma bucur ca ai avut succes cu mancarurile preparate 🙂
Felicitari ca rezisit sa gatesti cand esti la dieta 🙂
Te mai astept! O zi frumoasa!
hello 🙂 am incercat puiul crocant si a iesit suuuuuper 😀 am adaugat si putin susan. Simplu, gustos, crispy, perfect 😀
Coastele au iesit si ele minunat, am facut dupa ce am citit mai multe retete americane si am extras ce mi-a placut. Au iesit suculente, picante, exact cum voiam 🙂 Sa-mi spui daca vrei reteta. Nu ma hazardez sa o scriu acum, ca stii ca sunt incepatoare si cred ca oricum te pricepi mai bine :)) Dar daca te intereseaza… 😀
Draga mea, vad ca esti tare rapida 🙂 Ma bucur ca ti-a placut puiul cu cascaval 🙂
Sigur ca vreau reteta la coaste 🙂
Care incepatoare, ca faci niste super combinatii… 🙂
Mi-o poti trimite pe mail: edithfrincu@yahoo.com.
Mercik 🙂
Brava, Edith! Super combinație. Cașcavalul crocant, carnea de pui fragedă, simți cum se topește-n gură… Sigur nu am fost colege la Școala de Bucătărese?
Merci, Tanti Jeni! 🙂
Din pacate nu am fost la Scoala de Bucatarese (nici macar la aia de bucatari :)) )
Merci de vizita.
Delicios! draga edith, pe blogul meu te asteapta sa le ridici doua premii! weekend placut!
auzi,scumpa,cu reteta asta tii tu regimu???????????
da,am vazut mai demult reteta,de acolo de unde o stii si tu,dar n-am incercat-o.
pentru ca tu ai facut-o,plec azi la cumparaturi,si maine fac.
legat de retete,chiar daca n-am revenit,sa stii ca intotdeauna unde am comentat,am facut retetele tale,(doar ultima de wassa,pentru ca mai am din aia cumparata)si-au placut mult,ca doar de aceea te vizitez mereu.
ce nu stiu,zi si mie,cam la ce temperatura le coci.
pupici MARI,si in curand voi face tot de la tine tortul amandina (pentru fecioru meu care face 7 ani,)asa ca l-am ochit de vreo 2 luni.
pupici MARI.
ha,ha,am revenit,,pentru ca m-am razgandit.
maine plec la cumparaturi,asa ca…
aveam in casa piept de pui(la copii,snitel obisnuit,la sot gordon bleu),iar mie, reteta ta.
a iesit super super,doar ca nu dau prin faina carnea,am dat prin pesmet(amestecat cu cascaval,si popcorn),ou(amestecat cu lapte),si din nou prin amestecul de pesmet.
bagat in cuptorul incins,si papat cu mancare de conopida.
au fost crocanti la suprafata,si moi in interior.
dar ma uitai la poza ta,si parca si la tine e la fel.
au ramas mici portiuni,unde zicei ca pesmetul nu e prajit,dar nu s-a simtit crud.
asa ca saru-mana pentru masa,si de azi asa vor fi snitelele mele.
pupici MARI,
Mari, sa stii am ca am un regim destul de permisiv uneori. De ex asta am voie sa pap in zilele cu carne si cascaval 🙂
Ma bucur ca ti-au placut.
Si mie mi-a iesit prima data asa, cu portiuni in care era pesmet doar. Data viitoare pune mai mult cascaval. Eu acum asa fac si nu se mai intampla asta, iese totul invelit in cascaval. Mmmm.. 🙂
La multi ani anticipat baiatului tau!
Gabi, iti multumesc frumos pt premiu 🙂
mmmmm, o bunatate ! am facut si sunt nemaipomenite. felicitari.azi gatesc pulpe de pui gratinate.
Draga anonima, ma bucur ca ti-au placut. Si pulpele gratinate sunt tara bune, printre preferatele mele! 🙂
azi fac si eu reteta asta, abia astept. Multumesc pentru ea, sa ai un weekend cat mai frumos!
Anne, multumesc frumos, sper sa-ti placa 🙂
De cand ai publicat reteta, le tot fac pentru baietelul meu! Foarte bune si fara adaos de grasime, mai sanatoase. Toate cele bune!
Silvia, ma bucur, sper ca si tie iti plac 🙂 Te mai astept!
Am incercat si eu reteta asta azi, in sfarsit 🙂 Suuuuper! Clar o sa mai fac 😀
Draguta, parca mai incercasei odata reteta, asa ai zis mai sus. Ma bucur ca ti-a placut 🙂
eh vezi cand e omul capiat?! :)) Ma refeream la reteta cu pulpe de pui gratinate, dar de cand am facut reteta pana ti-am scris am mai inchis browser-ul si cand am intrat din nou pe pagina ta, am selectat din greseala reteta aceasta si aici am lasat comentariul. Neatentaaaaa raaau! :)) Imi cer scuze, pulpele de pui gratinate au fost in meniu 😀 Insa super ambele retete :*
nu-ti cere scuze, se intampla oricui, bine ca ti-au placut 🙂
Oare nu as putea inlocui cascavalul cu telemea?
Cascavalul se topeste, telemeaua nu, deci nu cred ca merge.
Insa, de curiozitate, poti incerca sa vezi ce iese…
Buna Edith,
Am facut si eu reteta asta si mi-a iesit foarte buna, in mod sigur am sa mai fac. Apropo ai o gramada de retete super.
O zi buna
Dana
Buna Edith, again!!! 😀
La ce temperatura coci puiul? ms mult
fac si felul asta de papa…
Inimioara, am cuptor clasic deci nu as putea sa-ti spun o temperatura.
Oricum nu este prajitura sa conteze exact temperatura.
Si la reteta asta si la altele, incing cuptorul bine inainte (il las cca 15 min).
Sper sa-ti placa, la noi e printre favorite 🙂
Buna am facut si eu puiul asa, pentru azi la ziua piticutului meu….au iesit foarte bune…:) Toata lumea a fost incantata….si ca sa nu mai scriu la bulete…si ele au iesit foarte bune si s-au mancat foarte bine…Ms muuuuult…Pupici
P.S. pt bulete am folosit cascaval Hichland si a fost Ok
Inimioara, ma bucur pentru amebele reusite! 🙂
La multi ani piticului si te mai astept! 🙂
Am facut aceste pulpe la cuptor insa am combinat aceasta reteta cu reteta aripioarelor picante la cuptor…adica am pus pulpele in marinata de la aripioare cateva ore si a iesit o minunatie. Si am pus si cascaval din belsug 🙂 Foarte bun. Poimaine am o aniversare si vreau sa incerc Red Velvet Cake! Sper sa iasa bun
Andreea, ce combinatie ingenioasa ai facut! Cred ca au fost tare bune 🙂
Poate incerci odata si varianta asta, exact asa cum e, pt ca e delicioasa 🙂
Ai grija la red velvet cu cacaoa. Citeste comentariile de acolo 🙂
Spor si te mai astept!
of…. am citit toate comentariile de la red velvet…si cum nu am mai folisit niciodata colorant alimentar (sunt incepatoare in arta culinara), am cumparat 2 sticlute de colorant. Bineinteles ca nu mi-a iesit nici macar roz…e maro de-a dreptul…si nici nu am avut cacao si am pus “brumi” – daca nu ma insel- si nu mi s-a parut deloc maroniu. Anyway…acum il las sa se raceasca, l-a taiat tata cu un fir de ata :)) nu il mai bag la congelator, si nu mi-a crescut foarte mult pentru ca am un cuptor cam prapadit. Eu am cumparat niste cocos rosu pentru ornat, si sper sa fie buna combinatia (parca ai scris si tu ca il putem orna cu cocos sau firmituri). Diseara primesc nota 😀 . Oricum mersi pentru reteta!!! (ps. pulpele tale la cuptor cu cas au facut ravagii printre prietenele mele din Cluj)
Andreea, cu 2 sticlute de colorant ar fi trebuit sa se vada ceva nuanta de rosu… Cata cacao ai pus? Era din cea inchisa la culoare? Brumi nu stiu ce este 😀
Sper ca ai primit nota maxima, chiar daca a fost maro si nu rosu.
Da, se orneaza si cu cocos, in unele variante, de fapt, ii poti face ce vrei tu 🙂
Eu zic sa il mai incerci odata si sa pui 1 lg de cacao si 4-5-6 lg de colorant. Iese sigur.
Ma bucur tare ca ai avut succes cu pulpele la cuptor.
Te mai astept!
Buna idee Edith. Nici nu credeam ca se pot face doar in cuptor fara prajeala.
Super reteta…sigur am sa fac si eu.
Mersi de idee.
Pupici
numai eu am stiut ca nu a iesit rosu :))) ceilalti credeau ca asa trebuie sa fie :)) maro. Oricum are un gust de te topesti…PFF suuuuper!! nu numai eu am zis-o, ci toti. Si l-am lasat umflat deasupra, nu l-am taiat sa fie drept, mi s-a parut ca arata mult mai frumos asa.exact ca in poza ta. Am facut si eu poza (sper sa poti sa o vezi pe facebook daca nu te am la friends) : http://www.facebook.com/photo.php?fbid=194771767216935&set=a.104252942935485.9595.100000523393564&theater
Sa ne “auzim” cu bine. Spor la reteteeee 🙂
Bianca, ma bucur ca iti plac. Sunt tare bune, sa le incerci! 🙂
Andreea, ma bucur tare ca ai avut succes cu el si ca v-a placut.
Poate te incumeti si il mai incerci cu mai putina cacao. Colorant, 4-5 lg ar tb sa fie de ajuns.. daca nu iti iei intre timp din cel bun de la Wilton sau alta firma.
Foarte frumos ti-a iesit, merci ca mi-ai dat link la poza 🙂
Te mai astep!
Si pentru ca azi vreau sa fac reteta asta, m-ai putea ajuta, orientativ, cu cantitatile de faina, pesmet si cascaval? Ca nu ma pricep sa le potrivesc. Cascavalul banuiesc ca se da pe razatoarea mare?
Multumesc inca o data
Si inca ceva 🙂 Tava nu se unge deloc cu ulei, nu? Stiu ca nu ai spus in reteta dar eu cateodata ma gandesc ca poate unele lucruri se subinteleg..
manu, cantitatea depesmet si cascaval depide de cantitatea de carne pe care o ai. Ai putea sa incepi cu un amestec de 3-4-5 lg de pesmet si cca 100 g cascaval si mai completezi ulterior daca iti mai ramane carne. Sa nu faci amestec prea mult de la inceput ca daca ramane nu ai ce sa mai faci cu el.
Cascavalul se rade pe razatoarea mare, da.
Tava nu se unge, pui hartie de copt in tava – scrie in reteta 🙂 (asa e si mai usor la curatat 🙂 Cand pui hartie de copt nu mai ungi cu ulei.
Spor, sper sa iti placa!
Am facut si eu acesta reteta. Au iesit foarte bune pulpele. Am facut si un musdei de usturoi si garnitura de legume. Cu siguranta o sa mai fac reteta de multe ori.
Dana, ma bucur tare ca ti-au placut 🙂
Te mai astept!
AM FACUT SI EU RETETA ASTA SI MI SE PARE FOARTE BUNA . EU LE-AM MANCAT CU SOS DE LA . FIICA MEA NU SE MAI SATURA . ASA VOI FACE DE ACUM INAINTE CARNITA DE PUI . MULTUMESC DE RETETA. ALINA , BRAILA.
Alina, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Am facut si eu pulpele si au iesit excelent! Felicitari pentru retete … multe dintre acestea sunt dietetice, si cu ingrediente accesibile, plus ca toate sunt foarte aspectuoase!
Multumesc
Multumesc mult Elena, pentru cuvintele frumoase! Ma bucur ca ti-au placut 🙂
Te mai astept!
draga edith, spui ca se lasa 20 min pe o parte si 20 pe cealalta. apoi spui ca, dupa ce le intoarcem sa nu le lasam mai mult de 20 secunde….?!
Draga Flori, ce am scris este “Dupa ce le intoarceti sa nu le mai lasati mai mult 20′ pt ca se arde cascavalul.” ; 20′ = 20 minute.
20” = 20 secunde, ceea ce eu nu am scris 🙂
Nu ai cum sa lasi ceva la cuptor 20 de secunde, poate doar pe foc deschis, la flacara mare 😉
Draga Edith, multumesc pentru raspuns si scuze ca nu am fost mai atenta. Am sa incerc reteta , te anunt cum mi-au iesit.
Te astept sa-mi spui. Sunt preferatele mele 🙂
Faina normala poate fi inlocuita cu altceva pentru a iesi la final un produs mai dietetic?Multumesc!
Alina, poti incerca sa pui tarate de grau.. Va avea probabil o culoare mai inchisa.
Insa faina ajuta la aderenta cumva si oricum nu trebuie foarte multa si ai pesmet si cascaval care nu sunt dietetice 🙂