Suntem in plin sezon al capsunilor, asa ca trebuie sa profitam de aroma lor.
Astazi avem prajitura pufoasa cu capsuni. Absolut minunata! Se face foarte repede si este pufoasa si delicioasa!
Poate fi pregatita cu orice fel de fructe, cirese, visine, caise, piersici…
Gasiti pe blog mai multe retete cu capsuni.
Ne trebuie:
4 oua
220 gr de unt moale
200 gr de zahar
280 gr faina
2 lingurite cu varf de praf de copt
4 linguri de lapte
un praf de sare
vanilie
300 g capsuni
– cantitati pentru o tava de 22 x 31 cm –
Cum se face:
Se pun toate ingredientele (in afara de capsuni) in mixer si se mixeaza bine.
Se adauga apoi capsunile taiate bucatele potrivite si se amesteca usor cu o spatula.
turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Eu am mai taiat bucatele 2 capsuni
si le-am pus deasupra, din loc in loc.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 30 minute.
Lasam sa se raceasca si pudram cu zahar pudra (optional).
Feliem si servim cu multa pofta, pentru ca este de-li-cioa-sa!
Enjoy!
Dupa cum arată este delicios de …pufoasa. Abia aștept sa o fac si eu in week-end. Multumesc pentru reteta si felicitări pentru site.
Multumesc Nicoleta! 🙂
Este foarte buna prajitura, te astept sa-mi spui cum ti-a placut 🙂
E la cuptor… Revin cu impresii…
Neobisnuit de dens aluatul, dar…surprinzator de pufos rezultatul. Super si aceasta reteta. Nu mai am nici o emotie cand incerc o reteta de-a ta, toate ies exact cum trebuie. Multumim inca o data. Te pupam. Sambata faina, ca de la Arad.
Ane, ma bucur tare ca ti-a placut 🙂
Asa este, daca respecti intocmai retetele, nu au cum sa nu iasa 🙂
Te mai astept cu drag!
Am mai incercat o portie si am pus doar 250g faina si 30g cacao, am omogenizat si am pus compozitia in forme de briose, am pus visine in loc de capsuni. Delicioase!
Ce idee buna sa o faci cu cacao. Super, trebuie sa incerc si eu 🙂
Arata f bine, daca pun mult mai putin zahar o poate afecta in vreun fel? Ar trebui sa mai adaug altceva extra din celelalte ingrediente?
Multumesc
Simona, poti folosi si mai putin zahar. 🙂
Hello again
Draga Edith am reusit sa fac și eu prăjitura cu capsuni (poftele cresc pe zi ce trece:)) și sincer am avut emoții când am văzut textura aluatului,dar am zis k asta e,nu pierd decât niște ingrediente,daaaarrrrr spre surprinderea mea prăjitura a crescut foarte frumos și e f pufoasa.
Vroiam sa te întreb dacă as putea înlocui o parte din unt cu altceva (pt mn e un pic cam grasa(nu sunt cu mancarea/dulciurile grase….soțului meu i a plăcut foarte mult asa) și dacă as putea înlocui căpșunile cu alt fruct (afine de exemplu)
Mulțumesc mult și sa ai spor în tot ceea ce faci (k bine ne prinde și noua)
Pupici
Claudia, ma bucur tare ca ai incercat-o si ti-a placut 🙂
De ce ai avut emotii, ai mai incercat ceva de la mine si nu ti-a iesit? 🙁
Nu stiu cu ce ai putea sa inlocuiesti o parte din cantitatea de unt, din pacate. Insa vezi ca mai am prajituri pufoase care poate nu au atata grasime (vezi cele cu mere).
Da, poti inlocui capsunile cu afine, zmeura, piersici, caise, prune… 🙂
Eu sunt o mare fana a acestui site. De altfel numai de aici gătesc! Arareori când gătesc :::)))… Am i d-ra nit sa fac și prăjitură și e Bestiala! Acum am la cuptor și varianta cu vișine. Sper sa iasa
Oana, ma bucur tare! De ce sa nu iasa daca ai mai facut-o odata si ai respectat intocmai reteta? 🙂
A iesit super pufoasa! Cu siguranta o voi repeta. Multumesc!
Mihaela, ma bucur tare ca ai incercat-o si ti-a placut. Asa e, e tare buna si pufoasa 🙂