Prajitura pufoasa cu capsuni / Blat pufos, cu unt, oua, faina si lapte la care adaugam capsuni / Edith's Kitchen
Suntem in plin sezon al capsunilor, asa ca trebuie sa profitam de aroma lor.
Astazi avem prajitura pufoasa cu capsuni. Absolut minunata! Se face foarte repede si este pufoasa si delicioasa!
Poate fi pregatita cu orice fel de fructe, cirese, visine, caise, piersici…
Gasiti pe blog mai multe retete cu capsuni.
Ne trebuie:
4 oua
220 gr de unt moale
200 gr de zahar
280 gr faina
2 lingurite cu varf de praf de copt
4 linguri de lapte
un praf de sare
vanilie
300 g capsuni
– cantitati pentru o tava de  22 x 31 cm –
Cum se face:
 Se pun toate ingredientele (in afara de capsuni) in mixer si se mixeaza bine.
 Se adauga apoi capsunile taiate bucatele potrivite si se amesteca usor cu o spatula.
turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Eu am mai taiat bucataele 2 capsuni
si le-am pus deasupra, din loc in loc.
Prajitura pufoasa cu capsuni - compozitie / Edith's Kitchen
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 30 minute.
Lasam sa se raceasca si pudram cu zahar pudra (optional).
Feliem si servim cu multa pofta, pentru ca este de-li-cioa-sa!
Prajitura pufoasa cu capsuni / Blat pufos, cu unt, oua, faina si lapte la care adaugam capsuni / Edith's Kitchen
Enjoy!
 Prajitura pufoasa cu capsuni / Blat pufos, cu unt, oua, faina si lapte la care adaugam capsuni / Edith's Kitchen