prajitura-cu-unt-de-arahide

Daca va zic ca prajitura cu unt de arahide nu are faina, de niciun fel, nu o sa ma credeti, nu?

Nici mie nu mi-a venit sa cred cand am vazut prima data reteta. Am pregatit-o odata si am vazut ca iese perfect

si arata ca si cum ar avea faina in compozitie. Ca sa ma asigur ca este asa, am mai repetat-o dupa cateva zile si a iesit la fel.

Deci, nu trebuie sa ma credeti pe cuvant, incercati-o si voi 😉

Este pufoasa, aromata, plina de ciocolata, ideala pentru iubitorii de unt de arahide.

Ne trebuie:

190 g unt de arahide

3 oua

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

cca 60 g picaturi de ciocolata

90 g zahar

vanilie

Pentru ornat (optional)

2 cubulete de ciocolata topita

– cantitati pentru o tava de 18 cm diametru –

Cum se face:

Mixam untul de arahide cu ouale intregi, zaharul, vanilia si bicarbonatul

compozitie-prajitura

(daca untul de arahide nu este sarat, adaugati si un praf de sare).

Daca untul de arahide contine si zahar, reduceti putin cantitatea de zahar adaugata.

compozitie-prajitura-1

Adaugam picaturile de ciocolata (sau ciocolata tocata grosier cu cutitul) si omogenizam cu o spatula.

aluat-prajitura-cu-unt-de-arahide

Turnam intr-o forma de 15-18 cm diametru si coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 30 minute.

Daca nu aveti tava antiaderenta (sau din silicon, cum am folosit eu, tapetati baza tavii cu un cerc de hartie de copt).

prajitura-cu-unt-de-arahide-1

Lasam sa se raceasca si ornam cu ciocolata topita (optional).

prajitura-cu-unt-de-arahide-3

Buna, aromata, extrem de pufoasa.

Enjoy!

prajitura-cu-unt-de-arahide-2

Sursa reteta