Daca va zic ca prajitura cu unt de arahide nu are faina, de niciun fel, nu o sa ma credeti, nu?
Nici mie nu mi-a venit sa cred cand am vazut prima data reteta. Am pregatit-o odata si am vazut ca iese perfect
si arata ca si cum ar avea faina in compozitie. Ca sa ma asigur ca este asa, am mai repetat-o dupa cateva zile si a iesit la fel.
Deci, nu trebuie sa ma credeti pe cuvant, incercati-o si voi 😉
Este pufoasa, aromata, plina de ciocolata, ideala pentru iubitorii de unt de arahide.
Ne trebuie:
190 g unt de arahide
3 oua
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
cca 60 g picaturi de ciocolata
90 g zahar
vanilie
Pentru ornat (optional)
2 cubulete de ciocolata topita
– cantitati pentru o tava de 18 cm diametru –
Cum se face:
Mixam untul de arahide cu ouale intregi, zaharul, vanilia si bicarbonatul
(daca untul de arahide nu este sarat, adaugati si un praf de sare).
Daca untul de arahide contine si zahar, reduceti putin cantitatea de zahar adaugata.
Adaugam picaturile de ciocolata (sau ciocolata tocata grosier cu cutitul) si omogenizam cu o spatula.
Turnam intr-o forma de 15-18 cm diametru si coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 30 minute.
Daca nu aveti tava antiaderenta (sau din silicon, cum am folosit eu, tapetati baza tavii cu un cerc de hartie de copt).
Lasam sa se raceasca si ornam cu ciocolata topita (optional).
Buna, aromata, extrem de pufoasa.
Enjoy!
Edith, asta-i fix pe gustul meu! You’re the best! 🙂
Hihi, ma bucur! Te astept cu impresii 🙂
Nici nu zici ca nu are faina. Trebuie incercata. 🙂
Maria, asa este, este incredibila prajiturica asta. Astept vesti cand o incerci 🙂
Te rog,unde ai gasit picaturile de ciocolata? Multumesc mult
Cami, poti gasi in Mega Image, la pungute mov. Am mai vazut si in Lidl parca, la cutiute 🙂
Chiar acum o am la cuptor! 🙂 si … nu am mai avut rabdare si am gustat o firmitura! 😀 E delicioasă si arata nemaipomenit! Multumesc!
ma bucur ca ti-a placut 🙂
M-ai provocat cu adevarat. Azi e duminica si nu coc dar de luni incolo nu scapa neincercata. Abia astept. Si revin cu impresii. Duminica placuta.
Astept impresii 🙂
Duminica frumoasa si tie!
Acum e la cuptor…
Astept vesti 🙂
Extraordinar.! Super gust, super aspect! Multumim pentru reteta. Eu a trebuit sa o tin in cuptor mai mult de 30 de minute dar am asteptat pana a trecut testul scobitorii, am facut din prima cantitate dubla, in tava cu diametru de 24 cm, si am tinut-o in cuptor 50-55 de minute. Nimeni nu vrea sa creada ca e fara faina, dar chiar este. Asteptam cu nerabdare urmatoarea provocare. Iti dorim o primavara frumoasa!
Ane, ma bucur ca ti-a placut! Fiind cantitate dubla, probabil ca din cauza asta a avut nevoie de timp mai mare de coacere.
Te mai astept si sper sa ma ridic la asteptari cu provocarile viitoare 🙂
Cu ce am putea inlocuit zaharul? Merge miere? Banane? Curmale? Vreau sa fac pentru pici.
Ralu, sincer nu stiu cum ii va schimba consistenta banana sau mierea.
As pune miere mai degraba si vezi cum iese. In cazul asta banuiesc ca renunti si la ciocolata 🙂
Astept sa-mi spui cum a iesit 🙂
A ieșit și cu miere. Am făcut de 2 ori. Prima data am pus 3 linguri de zahar brun și completat cu miere după gust. A doua oară numai miere. 🙂
Ma bucur ca a iesit 🙂 Ti-a placut? 🙂
Multumesc! Incerc cu miere. Te anunt ce iese. Eu de regula fac untul de arahide in casa si il indulcesc cu putina miere. Iese la fel de bun ca cel din comert dar zic ca mai sanatos.
Categoric renunt la ciocolata :).
Eu am folosit-o pe post de blat la un tort, iar in loc de picaturi de ciocolata am maruntit ciocolata cu cafea. Extrem de bun! Iese un blat umed si “gras”, care nu trebuie insiropat.
Cristina, ma bucur ca ti-a placut. Foarte buna ideea de a o folosi pe post de blat de tort 🙂
Gata, am facut-o si pe aceasta :)) astept sa se raceasca, sa io gust . plus lahmacum
Sper sa-ti placa, Oana 🙂
Este foarte buna! Azi am făcut-o pentru prima oară!
Ingrediente puține, ieftine și preparare rapidă! Cred că și copilul meu de 10 ani ar putea să o facă!!!
RECOMAND
Simona, asa este! 🙂
Ma bucur ca ti-a placut 🙂
În loc de zahar se poate folosi indulcitor lichid, ca sa fie cat mai low carb?
Marta, cu indulcitor lichid nu cred, ca va scadea “masa” prajiturii, va fi mai putina si nu va avea nici aceeasi consistenta. Poti incerca insa cu granule, xilitol, tagatoza…
Am văzut târziu comentariul tau, eu deja ma apucasem sa incerc cu indulcitor lichid. A iesit foarte bine. Nu a iesit asa de înalt ca al tau, dar a iesit de vreo 2 degete. La consistență a iesit chiar foarte fain, la gust la fel. Eu l-am folosit pe post de blat. Azi doar am tăiat putin din blat sa vad cum e la gust, maine se va mânca întreaga prajitura. Am mai incercat si alte retele de-ale tale si au ieșit foarte bune toate. Astept sa mai apara si alte retete low carb…😀.
Ah, ok, daca l-ai folosit pe post de blat, e ok ca e cantitate mai mica 🙂
Nu mai tin dieta low carb, asa ca nu garantez curand pentru retete noi low carb…