Astazi sunt multi sarbatoriti printre voi, asa ca o prajitura cu ness cu aer festiv e numai buna.
Imi place ciocolata, imi place crema de unt (daca are si ness e si mai buna), asa ca, combinatia dintre crema de unt
cu ness si ciocolata nu poate fi decat pe gustul meu. Sper ca si pe al vostru.
Nu va speriati ca reteta este lunga, nu se face deloc greu 🙂
Ne trebuie:
Blat:
2 oua
140 g zahar
160 g faina
12 linguri de lapte
12 linguri de ulei
un plic praf de copt (10 g)
4 linguri nuca macinata
vanilie
un praf de sare
Crema:
200 g unt
160 g zahar pudra
1 plic cappuccino (12 g)
3 lingurite ness
vanilie
un praf de sare
Glazura:
100 g de ciocolata cu lapte (din care eu am pus 5-6 patratele cico neagra)
50 g unt
Pentru ornat (optional):
3-4 patratele ciocolata neagra
– cantitati pentru o tava de 20 x 24 cm –
Cum se face:
Blatul:
Batem albusurile spuma cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul si apoi adaugam zaharul si mixam cca 2 minute.
La sfarsit adaugam laptele. Omogenizam.
Adaugam albusurile batute spuma peste galbenusuri si omotenizam compozitia.
Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si nuca. Omogenizam din nou.
Punem compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si coacem la cuptorul preincalzit la 180C pentru 20-25 minute.
Dupa ce se raceste, taiem blatul in jumatate pe lung:
Crema:
Mixam untul aflat la temperatura camerei cu praful de sare, vanilia si zaharul cca 1-2 minute, apoi adaugam
ness-ul si cappuccino. Punem crema intre cele doua blaturi si dam la frigider pana cand preparam glazura.
Glazura:
Topim la bain-marie ciocolata si untul si turnam peste prajitura. Lasam cca 20 minute pentru a se intari glazura
apoi putem orna cu ciocolata neagra topita cum am facut eu. (optional)
Lasam la frigider pentru cca o ora, apoi o putem felia, dupa ce am lasat prajitura la temperatura camerei
cca 10 minute.
Cel mai bine este sa o consumati a doua zi, se imbina aromele si este mult mai delicioasa.
Sa va spun cat este de buna? Nuca+unt+ciocolata+ness+cappuccino = loooove 🙂
Enjoy!
Arata grozav de bine. Dar ce zic eu ? Trasnet, nu aşa. Musai s-o fac şi eu. Sper sa-mi coaca rabla blatul.Daca nu, o sa ma ai pe conştiinta. 🙂
Te astept sa-mi spui cum ti-a placut 🙂 Iti coace sigur! 🙂
E minunata prajitura ta, Edith! Si daca are nuca e sigur pe gustul meu. Sper sa ma înzdrăvenesc s-o incerc si eu acum ca sunt pofticioasa 🙂
Diana, sanatate multa! Sper ca nu e grav…
Ma bucur ca iti place praji 🙂
Impecabila prajitura. Bravo :*
Multumesc, Rocsy! 🙂
Ohhh ce bine arata! Cum sa-i rezisti?
Nu prea ai cum 🙂
imi plac foarte mult retetele tale , usoare de facut delicioase la gustat!
Multumesc, ma bucur tare! 🙂
Ce mult imi place cum ai decorat-o! Arata absolut minunat 😉
Multumesc, Ama! 🙂
Revin cu veşti ( nu prea bune). Toata lumea o lauda, dar vad ca nimeni nu e atıt de cucerit ca şi mine ıncıt s-o şi faca. Azi o repet a doua oara. Cu mici schimbari. Prima am facut-o sımbata. Nu mi-a copt cuptorul blatul ca lumea. Am şi forma cu cıtiva cm mai lunga decıt a ta. Aşa ca a trebuit sa tai blatul ın doua pe lat, l-am suprapus şi-am mıncat prajitura aşa. N-am avut nuca, am pus alune de padure tocate.Am avut probleme şi cu glazura, ca mi s-a brınzit ciocolata, aşa c-am facut o reteta de la Beta. Nici aia nu mi-a ieşit cum trebuia.Am pus 2 patratele de milka la urma şi s-au format nişte cocoloaşe albe-n glazura. Chestia e ca e mortala la gust şi cum mi-a ramas crema am decis s-o refac astazi, cınd tocmai sarbatorim ceva ın familie. Una peste alta, vreau sa-ti multumesc pentru reteta. E delicioasa. Cine n-o face, habar n-are ce pierde. Ramıne la prajituri favorite. Te pup pentru ea. :*
Oh, imi pare rau ca ai avut probleme, dar imi pare bine ca ti-a placut si o repeti 🙂
Cum nu-ti coace cuptorul? Minunatiile alea pe care le faci unde le coci? 🙂
Ciocolata poate nu a fost de calitate de s-a branzit, sau ai topit-o la temp. prea mare (dar stii si tu asta). Mai patesc si eu cand o uit pe foc, pentru ca fac altceva intre timp…
Astept poza cand iti iese bine 🙂 Te pup!
Draga Edith, raman mereu “gura casca ” la cat sunt de perfecte estetic bunatatile tale… asta cel putin pare desenata .
Complimente pentru tot ce faci si imparti si cu noi …pacat ca doar telematic . :)))
Elena, iti multumesc mult. Esti tare draguta!
Te astept cu impresii cand incerci ceva 😉
Multumesc pentru reteta, Luminita are dreptate este super prajitura. Familia a fost incantata si am sa o refac cu orice ocazie. Compliment!
Ma bucur ca ti-a placut 🙂
Buna!
Ce dimensiuni are tava pentru blat, la cantitatile date ?
Multumesc!
buna Diana. Scrie in reteta: cantitati pentru o tava de 20 x 24 cm
Mhm, ai dreptate 🙂
Greseala mea.
Arata foarte bine prajitura, vreau sa o incerc si eu saptamana viitoare. Cu ce as putea inlocui cappuccino si ness-ul? O sa manance sigur si piticii din prajitura si nu prea as vrea sa folosesc cafea. Ciocolata calda crezi ca ar fi o solutie buna?
Raluca, Inka au voie? Eu stiu ca beam cu lapte cand eram mica 🙂
Ar fi o idee buna ca ii da gustul acela bun de ness 🙂 Cu ciocolata calda nu stiu cum ar iesi, poti incerca..
Te astept sa-mi spui cum ti-a placut!
Buna! As avea o mica intrebare: Ce unt imi recomanzi pentru crema ? Am incercat o multime de unturi dar am fost dazamagita.. Astept un raspuns si abia astept sa incerc prajitura ta!
Alexandra, musai la creme sa folosesti unt cu 80% grasime. Dorna mi s-a aprut parca cel mai ok din cate am incercat. Dar si Covalact si Napolact sunt bune.
Astept impresii 🙂
multumesc mult! va doresc spor la prajiturit!
multumesc, la fel! 🙂