O reteta de post, sanatoasa si rapida, fara zahar, cu putine ingrediente, cu mere, stafide, gris.
Nu este o prajitura dulce, dulceata o dau doar merele si stafidele. Daca va plac deserturile mai dulci,
recomand sa puneti 1-2 linguri de miere, sirop de artar, sirop de agave sau zahar, dupa preferinte.
Recomand ca unul dintre mere (sau toate) sa il dati pe razatoarea mica pentru a fi mai zemos.
Eu le-am dat doar pe razatoarea mare, dar am avut mere zemoase.
Ne trebuie:
300 g mere rase pe razatoarea mare (din care un mar pe razatoarea mica)
2 linguri suc de lamaie
70 g gris
100 g stafide
50 g ulei
120 g faina (eu am macinat fulgi de ovaz)
1 lingurita praf de copt
1 lingurita vanilie
1/4 lingurita sare
– cantitati pentru o tava de 20 x 25 cm –
Cum se face:
Radem merele (curatate de coaja) pe razatoarea mare si unul pe razatoarea mica (sau toate pe razatoarea mica)
si le amestecam cu sucul de lamaie, grisul si stafidele. Amestecam bine, acoperim si lasam la frigider cca o ora.
Apoi adaugam uleiul, amestecam, apoi adaugam faina (eu am folosit fulgi de ovaz macinati fin), sarea si praful de copt si omogenizam bine.
Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt si o intindem cu mana instrat subtire de cca 1- 1,5 cm.
Taiem prajitura bucati
si o coacem la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-35 minute.
Buna si sanatoasa.
Enjoy!