Acum ca putem aprinde cuptorul fara nicio problema, putem trece la bunatati mai mult sau mai putin tomnatice.
Am revenit din concediu (da, abia acum…), ca de fiecare data fara prea mult chef de gatit,
asa ca va arat prajiturica asta pe care am pregatit-o inainte sa plec: prajtura cu afine low carb,
fara gluten, fara zahar, fara faina de grau.
Ne trebuie:
110 g faina de cocos
3 oua
cca 50 ml lapte cocos sau migdale
2 lingurite suc de lamaie
coaja de la o lamaie mica
un praf de sare
vanilie
4 linguri unt de cocos topit
4 linguri xylitol
1/2 lingurita bicarbonat stins cu 1 lg otet
cca 60 g afine
Pt glazura:
3 linguri ulei de cocos topit
1 lingura lapte de cocos (sau de migdale)
1 lingura zeama de lamaie
2 linguri indulcitor
– cantitati pentru o tava de 20 cm diametru –
Cum se face:
Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand apoi treptat xylitolul pana obtinem o spuma tare.
Amestecam galbenusurile cu laptele, sucul si coaja de lamaie, untul de cocos topit si vanilia
si adaugam peste ele bicarbonatul stins cu otet si albusurile batute spuma, in doua transe.
Omigenizam cu o spatula si apoi adaugam faina de cocos. Omogenizam bine.
Vom obtine o compozite densa.
Punem compozitia intr-o tava unsa cu unt/ulei, o nivelam bine cu o spatula sau lingura si afundam in aluat din loc in loc afinele.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 30 minute.
Lasam sa se raceasca si preparam glazura: amestecam toate ingredientele si turnam cu lingura deasupra pdajiturii racite.
Feliem si servim cu pofta. Eu am mancat si cu putina frisca deasupra. Delicioasa!
Enjoy!
Buna ziua,cantitatea de lapte este corecta ? Doar 50 ml.? Multumesc anticipat ptr. raspuns.
Da, doar cateva linguri sunt necesare. 🙂
Bună seara,
Probabil ai aflat deja, dar îți spun și eu: cred că de poftă ai mâncat un “r” din Prăjitură, devenind Păjitură :D. E valabil și pentru titlu dar și pentru link.
Numai bine!
Multumesc! Am rectificat acum.
Nu, nu stiam de greseala, daca vedeam corectam mai demult. 🙂
Pot pune praf de copt în loc de bicarbonat?
Nu am incercat cu praf de copt…
Dar de ce nu vrei sa pui bicarbonat?
Buna Edith,
dupa ce pun faina de cocos peste compozitie, tot albusul de ou se lasa. Obtin doar o pasta deasa… fac eu ceva gresit sau asa este textura?
La gust e f buna, dar e cam plata , nu creste deloc.
Mersi frumos,
Diana
Diana, da, este o prajitura densa care nu creste prea mult.. Se vede in poze ca nici a mea nu este foarte inalta.
Deserturile cu faina de cocos sunt mai dense si usor inecacioase.
Iti multumesc de raspuns 😊 imi plac tare mult retetele tale low carb 👌