Eu le-am incercat acum ceva timp si mi-au placut tare mult. Sunt bune si calde si reci. Se pot servi la petreceri
(le puteti face si mai micute) si se pot lua si ca pachetel la servici. Buune-bune!
Reteta Anna Foster
Ne trebuie:
Pt aluat:
225g faina
1 lingurita praf de copt
½ lingurita sare
60g unt
60ml apa(aprox)
Pt. umplutura:
170 gr carne tocata
1 ceapa
1 morcov (nu am pus)
patrunjel (nu am pus)
ou pt uns
Eu am facut o portie si 1/2.
Cum se face:
Aluatul:
Amestecam faina cu praful de copt, sare si untul taiat cuburi, pana capata aspect de firimituri.

Adaugam cate o lingura de apa, treptat si framantam pana aluatul capata consistenta potrivita.
Impachetam in folie de palstic si dam la frigider cca 30 min – o ora.

Intre timp facem Umplutura.
Punem carnea tocata la calit, separat calim si ceapa (am pus si putina ceapa verde)
si cand carnea este aroape facuta punem si ceapa peste. Sare, piper.

Scoatem aluatul de la frigider si il impartim in 8 parti egale,

pe care le intindem in forma cat de cat rotunda.
Punem un bol/vas deasupra si decupam in jurul lui cu un cutit sa indepartam surplusul.

Asezam umplutura intr-o parte,

(am facut 2 tiprui de umpluturi la cea de-a doua peste carnea tocata am pus bucatele de cascaval si ketchup)

ungem marginea aluatului cu ou batut si pliem in 2, ridicand cu degetele marginea
sa lipim cele doua jumatati si sa cream o margine mai ridicata sa nu iasa carnea.
Crestam pe mijloc sa poata respira, aplatizam usor sa arate frumos,

ungem cu ou si dam la cuptor pt 25-30 min la 180 grade.

Scoase de la cuptor:

Sunt foarte bune si calde si reci, se pot umple si cu resturi de friptura pe care nu le mai mancati. De asemenea pot fi umplute si cu ciuperci, mezeluri, branza.
La combinatiile pentru umplurura… sky is the limit, fiecare dupa preferinte si cu ce are in frigider.

Mmm… arata delicios, cred ca sunt o minunatie!! Puppp!!
Super placintele ! Am notat reteta 😉
Nu e exact pe gustul meu placinta cu carne, dar pozele tale arata minunat ca de fiecare data…si cum ar putea sa fie altfel? Doar stii ca esti una din preferatele mele;)!
Te astept cu un premiu la mine pe blog. Pupicei!!!
mm
cum arata ..
nota 10.
@Iulia: au fost bune rau 🙂 Pup!
@Ala: sper sa-ti placa 🙂
@Iulia: le poti umple si cu ciupercute sau cu branza telemea cu ceapa si verdeata, sau chiar cu branza dulce si stafide sau mere 🙂
Trec pe la tine cum am putin timp.
Pupici!
@Alex: multumesc frumos 🙂 Si la gust sunt tot de nota 10 😛
Tu, care ma uimesti atata…vino la mine pe blog ca ai de ridicat niste premii, pup!
Hmmm, arata foarte apetisant si sunta foarte interesant, te astept cu un premiu pe blogul meu, pupici.
Fetele, s-a deschis sezonul la premii? 🙂
@Ducesa: esti o dragutza, merci!
@Vicky: merci mult!
In Anglia sunt foarte populare placintele astea, stiu reteta de la o prietena ce locuieste acolo, am mancat la ea si ea le facea cu carne taiata cubulete mici, nu tocata si punea si cartofi taiati cubulete foarte mici….sunt o nebunie, cum sigur au fost si ale tale, dupa cum arata. Te admir foarte mult pentru talentul tau in bucatarie.
Oana, asa este, ai dreptate.
Si cea de la care am reteta a facut-o la fel cu bucati de carne, cartof.. Eu am preferat sa le fac cu carne tocata de data asta 🙂
Multumesc frumos, esti draguta, ma straduiesc si eu…
ti-ai facut curaj sa bucatresti zilele astea….arata delicios….si luciul ala perfect….
PS te asteapta 2 premii la mine!
Flori, sunt facute mai demult si nu am apucat sa le postez 😛 Iar pozele.. din pacate nu sunt dintre cele mai reusite pentru ca le-am facut seara si nu prea aveam lumina. 🙁
Merci mult pt premii! Te pup!
buna edith! 8 placinte ies din cantitatile date?? ms ANCA
Anca, cred ca mi-au iesit vreo 10-11 bucati, nu mai stiu exact ca le-am facut mai demult. Raman resturi cand decupezi cu castronul si le amesteci si reintinzi foaie.
Acum depinde si cat de mari le faci…
Daca le incerci sper sa-ti placa.
Arata uimitor !!!
2 intrebari am si eu (ca nu ma prea pricep la bucatareala 🙁 )
1.ce carne ai folosit:porc nu?, e vreo problema daca pun pui?
2.e vreo problema daca nu folosesc hartie de copt?
ms mult 🙂
Mihai, multumesc.
Poti folosi orice ca umplutura (cum am spus si in reteta): orice fel de carne, ficat de pui, resturi de friptura, mezeluri, branza dulce, sarata cu ceapa, cu masline..
Carnea trebuie sa fie gatita macar pe jumatate cand umpli placintele.
Fiecare dupa gust.
In ceea ce priveste hartia de copt.. trebuie sa ungi tava cu ulei (nu f mult).
Iti poti lua si hartie de copt, se gaseste in orice supermarket la rafturile cu saci, pungi, si este undeva intre 3-6 lei.
Plus de asta, daca pui hartie te scuteste de spalatul tavii 😉 deci inca un avantaj.
Inca o data, insist sa ungi tava cu ulei dc nu fol. hartie de copt (altfel risti sa ti se lipeasca si sa se arda si e pacat de munca ta).
Spor, sigur iti ies dc urmaresti cu atentie reteta 🙂
Te astept sa-mi spui cum ti-au placut si poate imi trimiti si o poza… cine stie.
ceau esti interesata de ub link exchange cu mine?
http://e-autentic.blogspot.com/
Placintele astea “englezesti” au un echivalent la noi in zona litoralului care se numeste suberek si e o mancare traditionala. Pana si aspectul e identic. Deci nimic nou sub soare si parca era mai frumos sa fie suberek mioritic decat placinte englezesti :).
Draga anonim(a),
Nu am pretins niciodata ca vin cu retete nemaintalnite si nemaipomenite sau originale.
Personal nu mai mancasem asa ceva.
Daca tu preferi acele placinte (de care eu nu am auzit) este alegerea ta!
Draga Edith,ca de obicei esti nr.1.Ma inspiri ori de cate ori iti vizitez blogul.Am facut si eu acest tip de placinte ,ca eram in pana de idei,dar cu aluat frantuzesc(ca aveam in casa).A iesit f.buna,mai ales rece.Felicitari!Iulia(Italy)
Iulia,ma bucur ca ti-au placut 🙂
Sa le incerci si cu aluatul asta ca este mai.. painos si nu are margarina ca aluatul rantuzesc…:D Se face rapid si se manevreaza usor.
Buna, Edith! Am facut si eu azi placintele englezesti cu parizel, cascaval si ketchup! Se pare ca am pus cam mult cascaval deoarece la cuptor a izbucnit prin crestatura de deasupra, dar au fost foarte gustoase! Un aluat fraged si gustos! Il voi folosi si cu alt fel de umpluturi! Multumesc mult!
Ionela, cred ca au iesit tare bune. Un fel de minipizza 🙂
Aluatul este super, si mie mi-a placut mult si se lucreaza usor.
buna Edith! si felicitari! nu trebuie sa punem deloc deloc drojdie? (sunt neinitiata in bucatarie dar e bine ca mi-am gasit guru, pe tine:) ..si inca o intrebare legata de alte preparate, in special dulciuri, cand trebuie sa punem praful de copt il lasam asa sau trebuie stins? multumesc si inca o data felicitari!
haiuduiudu :), nu trebuie drojdie la aluat.
Praful de copt il poti stinge cu putina zeama de lamaie sau otet (asa cred ca nu va mai avea gust pregnant in prajitura…) Eu nu il sting mereu, mai uit 😛
Te astept sa-mi spui cum ti-au placut placintele 🙂 O sa vezi ca nu e greu deloc, cu putina atentie sunt sigura ca o sa-ti iasa orice reteta iti porpui sa faci 😉
Spor!
le-am incercat aseara, a fost rasul lumii:) am facut aluatul si a iesit cat o portocala…hopaaa, ceva nu e bine, asa ca am mai facut inca o portie de aluat si mi-au iesit 8 placinte si pt ca mai aveam umplutura m-am imprumutat de la bunica-mea care facea placinte cu varza acra, numai ca aluatul ei era dospit. dar au iesit super si ne-au placut mai ales reci…acum vreau sa fac biscuiti truffle sau spaghete cu nuca. multumesc de ajutor!
Vaaai, o portocala? 😛
Nu ai citit cu atentie, am zis ca eu am facut o portie si 1/2 🙂
Ma bucur ca ti-au placut, sper sa-ti placa si biscuitii si spaghetele!
Spor! 🙂
M-ai salvaaaat! :)))
Vineri am fost la o aniversare si printre toate aperitivele astea mi-au placut cel mai mult. Urma ca zilele acestea sa incep cautarile dupa reteta….
Arata minunat si stiu ca sunt super delicioase!!!
Pupici
P.S. acelea cred ca au fost prajite in ulei, dar cum e nu gatesc aproape deloc prajeli, reteta ta este ideala 🙂
ma bucur ca le-ai gasit, acum le poti face si tu si mai.. dietetice putin 😉
La mine acum sunt la cuptor, abia astept sa se coaca. Eu am facut cantitate pentru o portie si intr-adevar, aluatul era cat o portocala mai mare. Insa, l-am taiat in 6 si au iesit foarte bine placintele 🙂
Mada, te astept cu impresii. Sper sa fie pe placul tau 🙂