Stiu, e cam cald pentru copt la cuptor. Salvati-va reteta pentru serile mai racoroase.

Eu le-am incercat acum ceva timp si mi-au placut tare mult. Sunt bune si calde si reci. Se pot servi la petreceri
(le puteti face si mai micute)  si se pot lua si ca pachetel la servici. Buune-bune!
                                                                                                                                                                                                                    Reteta Anna Foster

Ne trebuie:
Pt aluat:
225g faina
1 lingurita praf de copt
½ lingurita sare
60g unt
60ml apa(aprox)
Pt. umplutura:
170 gr carne tocata
1 ceapa
1 morcov (nu am pus)
patrunjel (nu am pus)
ou pt uns
Eu am facut o portie si 1/2.
Cum se face:
Aluatul:
Amestecam faina cu praful de copt, sare si untul taiat cuburi, pana capata aspect de firimituri.
Adaugam cate o lingura de apa, treptat si framantam pana aluatul capata consistenta potrivita.
Impachetam in folie de palstic si dam la frigider cca 30 min – o ora.
Intre timp facem Umplutura.
Punem carnea tocata la calit, separat calim si ceapa (am pus si putina ceapa verde)
si cand carnea este aroape facuta punem si ceapa peste. Sare, piper.
Scoatem aluatul de la frigider si il impartim in 8 parti egale,
pe care le intindem in forma cat de cat rotunda.
Punem un bol/vas deasupra si decupam in jurul lui cu un cutit sa indepartam surplusul.
Asezam umplutura intr-o parte,
(am facut 2 tiprui de umpluturi la cea de-a doua peste carnea tocata am pus bucatele de cascaval si ketchup)
ungem marginea aluatului cu ou batut si pliem in 2, ridicand cu degetele marginea
sa lipim cele doua jumatati si sa cream o margine mai ridicata sa nu iasa carnea.
Crestam pe mijloc sa poata respira, aplatizam usor sa arate frumos,
ungem cu ou si dam la cuptor pt 25-30 min la 180 grade.
Scoase de la cuptor:
Sunt foarte bune si calde si reci, se pot umple si cu resturi de friptura pe care nu le mai mancati. De asemenea pot fi umplute si cu ciuperci, mezeluri, branza.
La combinatiile pentru umplurura… sky is the limit, fiecare dupa preferinte si cu ce are in frigider.