Iar mi-am facut curaj si am facut aluat. Ce ziceti de asta? Eu zic ca ar trebui sa va faceti si voi
(si vorbesc aici cu cele carora, ca si mie, aluaturile le dau dureri de cap 😛 ). Cu putina rabdare, veti constata
ca nu se fac greu deloc si rezultatul merita cu siguranta efortul.
Astazi avem niste placinte cu sunca si cascaval, delicioase, bune ca mic dejun, ca pachetel la servici, gustare
sau un aperitiv la petrecere. Merita incercate. Se pot pastra reincalzi putin la cuptor daca va plac calde.
Ne trebuie:
400 g faina
1 lg zahar
1 lgt drojdie granule
1 lgt sare
250 ml lapte caldut
150 g cascaval
150 g sunca (eu am folosit muschi tiganesc)
2 oua de prepelita
– cantitati pentru 12 bucati –
Cum se fac:
Amestecam drojdia cu zaharul si 1-2 lg de lapte caldut. Omogenizam si adaugam amestecul peste faina amestecata cu sare.
Adaugam si restul de lapte caldut si framantam aluatul pana nu se mai lipeste, rasturnandu-l pe o suprafata infainata.
Mai adaugam 1-2 lg de faina daca mai este nevoie.
Impartim aluatul in 10-12 bile pe care le tinem sub folie de plastic sa nu se usuce.
Luam cate o biluta si o intindem cu sucitorul intr-un oval. Punem cubulete de sunca si cascaval si
impaturim usor marginile unse cu oul batut si le presam usor sa faca aderenta
(eu am folosit 2 oua de prepelita, pentru ca 1 ou era prea mult).
Mai bine vedeti in pozele de mai jos:
Punem placintelele in tava pe hartie de copt, cu marginile rasucite in jos.
Facem o taietura cu cutitul pe suprafata placintelor (eu nu am facut si s-au umflat putin).
Ungem placintelele cu ou batut deasupra si coacem la cuptorul preincalzit timp de 15-18 minute.
Bune-bune!
Enjoy!
Nota: nu renuntati la zahar. O lingura nu este mult, le va da o usoara dulceata care le face minunate.
Folositi mezelul si cascavalulpreferat. De gusutul lor depinde si gustul final al placintelelor.
Le puteti congela dupa preparare si racire, pana la 2-3 luni in pungi zip-lock. Le scoatem de la congelator si le coacem la 180 C pentru cca 15 min pana sunt fierbinti.
aluatul il lasam la dospit?:))
nu, aluatul nu se lasa la dospit. Altfel, specificam in reteta 🙂
multumesc
hhmmmm, un aperitiv sau chiar mic dejun apetisant de bun si simplu 🙂
poti sa pui din nou reteta de fritatta cu ciuperci? am dat linkul catre reteta pe blogul tau si da eroare :((
Ileana, gasesti fritatta cu ghebe aici: https://edithskitchen.ro/frittata-cu-ghebe/
Toate retetele sunt pe blog, numai ca li s-a schimbat linkul. Asa cum scrie pe pagina de eroare: “Pagina sau reteta pe care o cautai exista in continuare, doar ca si-a modificat link-ul. Incearca sa cauti din nou ce te intereseaza in casuta de mai jos sau verifica tabelele de mai jos. Sigur gasesti ce cautai 🙂 ” daca scrii in campul ala numele retetei cautate sigur o gasesti.
Mai exista si alta modalitate de cautare a unei retete pe blog. Este sus in meniu in dreapta o casuta de cautare. Daca scriai fritatta acolo, sigur o gaseai 🙂
merciiii :*
Un blog minunat! Felicitari!
Multumesc Diana! Te astept cu impresii cand incerci ceva! 🙂
Am facut aceasta reteta e minunata!
A doua oara, la sfatul soacrei, am pus si o lingura buna de smantana grasa si inca putina faina. Au iesit si mai gustoase.
Multumesc pt minunatele retete
Adela, ma bucur ca le-ai incercat si ti-au placut 🙂
Minunata ideea cu smantana, cred ca au iesit mai pufoase 🙂
Le-am facut si eu azi. Am facut cantitate dubla, la aluat am pus 150 ml apa+350 ml lapte de 3,5%grăsime. In ceea ce privește umplutura am făcut 2 diferite (1. Branza+mozzarelle+sunca de pui; 2. Telemea de vaca +mozzarella). Au ieșit foarte gustoase si sunt ideale de luat la pachet.
Ma bucur ca ti-au placut 🙂