placinte cu sunca si cascaval

Iar mi-am facut curaj si am facut aluat. Ce ziceti de asta? Eu zic ca ar trebui sa va faceti si voi

(si vorbesc aici cu cele carora, ca si mie, aluaturile le dau dureri de cap 😛 ). Cu putina rabdare, veti constata

ca nu se fac greu deloc si rezultatul merita cu siguranta efortul.

Astazi avem niste placinte cu sunca si cascaval, delicioase, bune ca mic dejun, ca pachetel la servici, gustare

sau un aperitiv la petrecere. Merita incercate. Se pot pastra reincalzi putin la cuptor daca va plac calde.

Ne trebuie:

400 g faina

1 lg zahar

1 lgt drojdie granule

1 lgt sare

250 ml lapte caldut

150 g cascaval

150 g sunca (eu am folosit muschi tiganesc)

2 oua de prepelita

– cantitati pentru 12 bucati –

Cum se fac:

Amestecam drojdia cu zaharul si 1-2 lg de lapte caldut. Omogenizam si adaugam amestecul peste faina amestecata cu sare.

Adaugam si restul de lapte caldut si framantam aluatul pana nu se mai lipeste, rasturnandu-l pe o suprafata infainata.

Mai adaugam 1-2 lg de faina daca mai este nevoie.

Impartim aluatul in 10-12 bile pe care le tinem sub folie de plastic sa nu se usuce.

aluat placinte

Luam cate o biluta si o intindem cu sucitorul intr-un oval. Punem cubulete de sunca si cascaval si

impaturim usor marginile unse cu oul batut si le presam usor sa faca aderenta

(eu am folosit 2 oua de prepelita, pentru ca 1 ou era prea mult).

Mai bine vedeti in pozele de mai jos:

placinte impachetare

Punem placintelele in tava pe hartie de copt, cu marginile rasucite in jos.

placinte in tava

Facem o taietura cu cutitul pe suprafata placintelor (eu nu am facut si s-au umflat putin).

Ungem placintelele cu ou batut deasupra si coacem la cuptorul preincalzit timp de 15-18 minute.

Bune-bune!

Enjoy!

placinte cu sunca si cascaval 1

Nota: nu renuntati la zahar. O lingura nu este mult, le va da o usoara dulceata care le face minunate.

Folositi mezelul si cascavalulpreferat. De gusutul lor depinde si gustul final al placintelelor.

Le puteti congela dupa preparare si racire, pana la 2-3 luni in pungi zip-lock. Le scoatem de la congelator si le coacem la 180 C pentru cca 15 min pana sunt fierbinti.