placinta cu cartofi 1

Astazi avem in meniu o placinta buna de tot, care poate fi luata cu succes la picnicul pe care

cred ca fiecare dintre voi il va avea maine, de 1 mai.

Oricum ar fi, placinta asta e tare buna si calda si rece, ca mic dejun, pranz sau cina.

Dragi dukanei, noi luam pauza de data asta 🙂

Ne trebuie:

3 cartofi mari

3 cepe uscate+3 fire ceapa verde

2 oua

300 g smantana

150 g faina+4 lg ulei

300 g bacon, salam, carnati (dupa preferinte)

sare, piper

Cum se face:

Ne ocupam de umpultura. Calim putin intr-o tigaie fara ulei mezelul tocat cubulete mici,

apoi adaugam ceapa (uscata si verde) tocata marunt. Lasam pe foc cca 5 minute, punem sare, piper.

Apoi amestecam compozitia de ceapa cu carne cu smantana amestecata cu ouale.

Cartofii se fierb si se paseaza ca la piure. Se amesteca apoi cu faina si 4 lg de ulei, sare, piper,

pana obtinem un aluat. Impartim aluatul in 2, 2/3 si 1/3.

Intindem 2/3 din aluat intr-o foaie si punem intr-o tava unsa cu putin ulei

(tava de tarta am folosit eu – cu diametrul de 26 cm).

Turnam compozitia de mai sus de ceapa, carne, smantana si oua peste aluat,

iar restul de 1/3 de aluat il intindem intr-un cerc cat diametrul tavii si il punem deasupra umpluturii.

Crestam aluatul de deasupra, sa respire placinta si coacem la cuptorul preincalzit la 180C

pt cca 30-40 minute.

Puteti opri f putin ou batut sa ungeti placinta deasupra.

placinta cu cartofi 2

Buuna, buna!

Enjoy!

placinta cu cartofi