Am facut zilele trecute placinta asta, de doua ori in 4 zile, asa de mult ne-a placut.
Este plina de branza si mozzarella, cu ceapa prajita si spanac, o bunatate.
Numai buna de pus pe masa de Paste sau la micul dejun, la pranz sau cina.
Este buna si calda si rece.
Ne trebuie:
4 fire de ceapa verde (sau o ceapa medie galbena)
2 linguri de ulei
8-10 cuburi de spanac congelat Edenia
170 g faina
1 lingurita de praf de copt (eu am folosit cu sofran)
1 lingurita de sare
140 g lapte
2 oua usor batute
60 g unt topit
120 g branza feta
120 g mozzarella rasa (+ ceva pentru deasupra)
o legatura mica de marar tocat
– cantitati pentru o tava de 20 x 25 cm –
Cum se face:
Calim ceapa verde tocata marunt in ulei cu putina sare si piper, amestecand des, pana se inmoaie putin,
apoi adaugam cuburile de spanac (eu le-am lasat putin sa se dezghete inainte, dar nu este nevoie neaparat).
Dupa ce se dezgheata in tigaie, mai lasam pe foc 3-4 minute, amestecand des.
Puteti folosi si 2-3 maini pline de baby spanac. Lasam sa se raceasca.
Intr-un bol incapator, amestecam faina cu sarea si praful de copt si omogenizam bine.
Adaugam laptele, ouale usor batute, untul topit, amestecul de spanac si ceapa calite, mararul tocat marunt,
mozzarella si branza feta sfaramata si omogenizam bine.
Turnam compozitia in tava unsa cu ulei
si coacem la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 40-45 de minute.
In ultimele 5-6 minute mai punem deasupra o mana de mozzarella rasa (optional, dar recomand).
O lasam sa se raceasca 15 minute in tava, apoi o putem felia. Daca nu vrem sa o mancam calda, o putem lasa mai mult
sa se raceasca inainte de feliere.
Buna tare.
Gasiti pe contul meu de instagram un filmulet din timpul prepararii. Va astept sa ma urmatiti si acolo.
Enjoy!
Excelenta plăcinta! Am înlocuit feta cu telemea ,pt că asta aveam in frigider, totuși a ieșit super bună!! Felicitări pentru rețetă,e nemaipomenita!
Oana, ma bucur ca ti-a placut. Cu telemea cred ca a fost si mai buna 🙂
Te urmăresc de mult timp și am încercat mai multe rețete create de tine, felicitări! Sunt minunate!
Oana, multumesc! Ma bucur tare ca iti sunt de ajutor retetele mele si te mai astept sa te inspiri. 🙂