Reteta esta adaptata dupa foetajul picant de la veronica’s cakes
(dar cum am gresit si am luat foi de placinta in loc de foetaj am facut… placintele)
Avem nevoie de:
1 pachet de foi de placinta
200 g salam ( eu am pus rustic de la Cristim)
200g cascaval ras
2-3 rosii (am pus rosii in bulion)
sare, piper, ou pentru uns deasupra
Mi-au iesit 12 bucatiCum procedam:
Foile de placinta se intind pe masa pe putina faina si una cate una se ung cu putin ulei si se aseaza una peste alta.
1 pachet de foi de placinta
200 g salam ( eu am pus rustic de la Cristim)
200g cascaval ras
2-3 rosii (am pus rosii in bulion)
sare, piper, ou pentru uns deasupra
Mi-au iesit 12 bucatiCum procedam:
Foile de placinta se intind pe masa pe putina faina si una cate una se ung cu putin ulei si se aseaza una peste alta.
Eu am pus jumatate din foi (aprox 5buc) , le-am umplut si apoi am facut si restul de foi. Se taie patrate mai mari se pun cubulete de rosii, peste se pun cubuletele de salam si cascavalul ras apoi se condimenteaza cu sare si piper.
Se ung marginile patratului (care deja e uns cu ulei) cu ou batut – pentru a se lipi mai bine in timpul coptului si se impacheteaza dupa plac ( eu le-am facut gen strudel). Se pun in tava pe hartie de copt si se ung deasupra cu ou batut.
Ianinte sa le dau la cuptor:
Pentru umplutura se pot pune orice alte ingrediente – dupa gust.
Dupa ce le-am scos:
F buune:)
bune tare de tot!