Wild garlic pie
Stiu, a trecut de mult vremea leurdei. Si eu tot pe atunci am facut placintica asta.
Insa, nu v-o propuneam daca nu aveam solutii pentru a o putea incerca si acum.
Inlocuiti leurda cu spanac si adaugati usturoi.
Sigur va iesi ceva minunat.
Ne trebuie:
1 pachet aluat foietaj (400 g)
cca 5-6 legaturi de leurda (aprox 300-400 g spanac)
1 ceapa mare
cca 200 g branza telemea
1-2 lg de ulei
2 oua
sare, piper
susan, mac
Cum se face:
Lasam la dezghetat foietajul la temperatura camerei.
Calim ceapa, apoi punem peste ea leurda taiata suvite sau spanacul tocat (chiar si congelat).
Amestecam putin pe foc cateva minute adaugand si cateva lg de apa, sare, piper.
Lasam putin sa fiarba.
Dam deoparte si adaugam branza rasa.
Cand compozitia este aproape rece, punem un ou (pe celalalt il pastram pentru uns deasupra).
Omogenizam bine.
Daca folositi spanac, adaugati cu 1 min inainte de a stinge focul 2-3 catei de usturoi pisati
(asta daca vreti sa aduca la gust cu leurda). Insa sunt sigura ca iese f bun si fara usturoi.
Punem hartie de copt in tava mare de la aragaz,
punem foietajul in tava si il taiem in 2 pe lungime.
Punem umplutura impartita in 2 pe fiecare bucata de foietaj (cum se vede in imagine).
Acoperim cu cealalta parte de foietaj. Vom obtine 2 placinte.
Ungem in prelabil marginile cu ou si le presam cu furculita. Facem crestaturi sa respire placinta.
Ungem placintele cu galbenus de ou si presaram susan, mac, la alegere.
Dam la cuptorul bine incins pt cca 25 de minute sau in functie de cuptor, pana cand se rumeneste frumos.
Buna si calda si rece.