placinta cu branza si ceapa 1

Nu va este pofta de o placinta cu branza?

Mie una, imi plac mult placintele si tartele sarate. Cea de fata nu face exceptie

Se face repede si este delicioasa. Ea astepta cam de mult sa vada lumina blogului,

este facuta inca de anul trecut…

Ne trebuie:

1 pachet foi de placinta

(am folosit Bella- Foi de placinta de casa – care sunt putin mai groase)

400 g telemea de oaie (puteti folosi de care va place)

4 oua

1 cana de lapte

1 cana de apa minerala

3 leg de ceapa verde

2 cepe uscate

1/2 leg de patrunjel

piper

2-3 lg de ulei

50 g unt topit

Cum se face:

Tocam marunt ceapa uscata si o punem la calit in 1 lg de ulei.

Apoi adaugam si cepa verde tocata marunt. Mai calim 5 minute.

Intr-un bol incapator amestecam telemeaua rasa, ouale, ceapa calita, patrunjelul tocat, piper, apa minerala si laptele.

Ungem tava cu cele 3 lg de ulei.
Asezam 3 foi de placinta in tava (marginile le urcam pe peretii tavii). Oprim alte 3 foi pentru deasupra

(pe acestea din urma eu le-am taiat exact cat tava 32×22 cm, pentru a-i pune un “capac” frumos placintei, resturile ramase le-am faramitat ca mai jos).

Foile ramase (inclusiv marginile celor 3 foi de mai sus) le rupem cu mana fasii mici si le punem peste amestecul de oua, branza, ceapa, omogenizam.

Untitled-1

Turnam compozitia in tava, acoperim cu marginile foilor si lasam asa cca 30 de minute ca foile sa traga lichid.

Dupa cele 30 de minute, punem si celelalte 3 foi deasupra (pe care le-am oprit, remember?),

turnam deasupra lor untul topit si coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade cca 40 de minute.

Untitled-2

Acoperim placinta cu un prosop usor umezit dupa ce o scoatem de la cuptor,

pentru ca foile de deasupra sa nu se intareasca. Desi, unii le prefera crocante.

Se portioneaza de preferat rece.

Trebuie sa va mai spun cat este de buna? 🙂

Enjoy! placinta cu branza si ceapa

Multumesc Lorena pt inspiratie!