Pe vremea asta mohorata, o placinta cu branza calda e numai buna.
Usor de facut si savuroasa, cu telemea (de oaie am folosit eu), branza dulce, smantana, kefir si oua. Delicioasa.
Ne trebuie:
un pachet de foi de placinta (400 g)
350 g branza telemea
300 g branza proaspata de vaci
200 g smantana
400 ml kefir
5 oua
1-2 lingurite de sare
unt pentru uns tava si cca 30 g unt topit pentru deasupra
– tava folosita 25 x 35 cm-
Cum se face:
Batem cu un tel (sau cu mixerul), ouale cu sarea si kefirul, adaugam smantana, omogenizam, apoi adaugam
branza proaspata si telemeaua sfaramata si amestecam cu o spatula.
Ungem tava cu un cubulet de unt si adaugam 2 foi incretite usor, una in continuarea celeilalte,
apoi peste ele punem inca 2 foi la fel, incretite una in continuarea celeilalte.
Punem umplutura cate 3-4 polonice per strat si le distribuim uniform pe foile de placinta.
Punem alt strat de foi incretite, alte polonice de umplutura pana terminam umplutura si foile,
ultimul strat fiind format din 2 foi puse drepte deasupra.
Topim cca 30 g unt si il penusulam peste foile de deasupra.
Facem gauri cu un cutit in cele doua foi de deasupra, din loc in loc.
Coacem la cuptorul preincalzit la 170°C pentru 45-50 de minute.
Cand este coapta, stropim placinta cu 4-5 linguri de apa si o acoperim cu un prosop.
O feliem, de preferat, cand se mai raceste.
Tare buna.
Enjoy!