placinta cipriota

O placintica rapida, care se face foarte usor, este buna si ca aperitiv mancata calda sau rece!

Stiu ca acum nu e tocmai timpul potrivit pentru copt la cuptor, insa o preparati repede, o dati la cuptor si fugiti din bucatarie pentru 40-50 de minute.

Sa nu uitati de ea insa! :))

Ne trebuie:

100 g cascaval
100 g telemea
100 g feta
100 g svaiter

(eu am folosit 200 g de cascaval si 200 g tememea de oaie)
150 ml ulei (am pus doar 100 g + 4 lg de smantana)
150 ml lapte
3 oua
1 lingurita busuioc
200 g faina (am fol integrala)
1/2 plic drojdie uscata
3 linguri susan
sare, piper
ulei pt uns tava si gris pt tapetat tava

Tava: 30/20

Cum se face:
Branzeturile se dau pe razatoare (am folosit doar cascaval si telemea).

IMG_2378_1
Separam albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu putina sare pana se intaresc bine.

Galbenusurile se freaca bine cu mixerul adaugand putin cate putin din ulei, apoi

se aduga in ploaie faina amestecata cu drojdia, alternand cu laptele cald.

Am folosit faina integrala (bio!) si de aceea are o culoare ceva mai inchisa.

Omogenizam bine.
Se adauga branzeturile si busoiocul, apoi se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor de sus in jos pana se inglobeaza.

Daca branza este sarata aveti grija cu sarea pe care o adaugati.

Eu am gustat putin din compozitia rezultata ca sa potrivesc de sare.

Se toarna compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu gris.

Presaram deasupra susanul dam la cuptorul preincalzit.

IMG_2393_1

Se coace pt 45-50 min la foc mijlociu pana se rumeneste deasupra… Arata asa:

IMG_2405_1

Buna, aromata si tocmai potrivita pentru o gustare rapida, de canicula.

Merge perfect cu o salata de rosii.

placinta cipriota 1

                       Reteta Diamond