O placintica rapida, care se face foarte usor, este buna si ca aperitiv mancata calda sau rece!
Stiu ca acum nu e tocmai timpul potrivit pentru copt la cuptor, insa o preparati repede, o dati la cuptor si fugiti din bucatarie pentru 40-50 de minute.
Sa nu uitati de ea insa! :))
Ne trebuie:
100 g cascaval
100 g telemea
100 g feta
100 g svaiter
(eu am folosit 200 g de cascaval si 200 g tememea de oaie)
150 ml ulei (am pus doar 100 g + 4 lg de smantana)
150 ml lapte
3 oua
1 lingurita busuioc
200 g faina (am fol integrala)
1/2 plic drojdie uscata
3 linguri susan
sare, piper
ulei pt uns tava si gris pt tapetat tava
Tava: 30/20
Cum se face:
Branzeturile se dau pe razatoare (am folosit doar cascaval si telemea).
Separam albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu putina sare pana se intaresc bine.
Galbenusurile se freaca bine cu mixerul adaugand putin cate putin din ulei, apoi
se aduga in ploaie faina amestecata cu drojdia, alternand cu laptele cald.
Am folosit faina integrala (bio!) si de aceea are o culoare ceva mai inchisa.
Omogenizam bine.
Se adauga branzeturile si busoiocul, apoi se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor de sus in jos pana se inglobeaza.
Daca branza este sarata aveti grija cu sarea pe care o adaugati.
Eu am gustat putin din compozitia rezultata ca sa potrivesc de sare.
Se toarna compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu gris.
Presaram deasupra susanul dam la cuptorul preincalzit.
Se coace pt 45-50 min la foc mijlociu pana se rumeneste deasupra… Arata asa:
Buna, aromata si tocmai potrivita pentru o gustare rapida, de canicula.
Merge perfect cu o salata de rosii.
Reteta Diamond
Edith, ce frumos ti-a iesit 😀
sa-ti fie de bine 😀 te pup
Edith, arata foarte bine placinta asta! Cred ca este foarte buna, chiar daca trebuie sa facem sacrificiul de a pune in functiune cuptorul! O saptamana frumoasa sa ai!
Yummy!
Minunat … mi-am notat reteta si am sa o incerc de curand. Felicitari pentru blogul frumos !
@Diamond: sarumnaa 🙂 pup
@Elena: iti multumesc frumos. Si tu sa ai o sapt racoroasa 🙂
@Maria: multumesc, sper sa-ti placa 🙂
De cand ma uit p blogul acesta numai bunatati vad si, desi inainte nu dadeam prin bucatarie ( mancam numai ce facea mama), am inceput sa gatesc de pofta…De anul trecut tot imi fac timp dupa facultate sa mai fac cate ceva de aici. E cel mai bun blog.Cat mai multe retete !! O zi frumoasa si racoroasa!!!!
Ce bine arataaaa!! Superbe si pozele 🙂
E tare rapida, o s-o incerc sie u cat de curand!
Merci frumos, Ileana!
Sper sa iti placa daca o incerci! 🙂
Georgiana, ce draguta esti!!
Ma bucur ca iti place blogul si ce ai incercat de aici.
Te mai astept cu drag 🙂
O zi frumoasa si tie, si uite ca e si mai racoroasa 🙂
Wow, one of the best read posts so far.
Uite ca vad blogul, de cateva zile, chit ca se incarca foarte greu 🙂
Nu ma incumet la placinte ca ale tale, eu cu cake-urile, stii doar 😀
BDana
Dana, ma bucur ca il vezi acum!
Dar de ce se incarca greu oare?? 🙁
Placinta asta nu-i nicio inginerie si e bunutza. Se face instantaneu 🙂
Tare buna trebuie sa fie!
Facut si pe asta (sotia).
Buna de tot desi nu prea pe gustul meu (nu prea sunt eu asa cu branza). Dar colegii au fost innebuniti dupa ea.
Ma bucur! Acum.. nu poti fi chiar toate pe gustul tuturor 🙂
Te (va) mai astept!
Buna! Sunt Ioana si de cateva zile “cotrobai” intens prin retetele tale.. Sunt minunate!!! Ma inspira f mult sa gatesc si chiar mai mult sa o fac cu mare placere! Azi am facut aceasta placinta si a iesit tare gustoasa… Am mai facut si altele iar vineri o sa incerc tortul ganache, de ziua sotului meu! Iti multumesc pentru pasiune pe care o insufli!
Ioana, ma bucur ca iti plac retetele mele si ca ai incercat-o si pe asta.
Tortul ganache e sublim 🙂
Te mai astept cu drag si La multi ani sotului din partea mea!
o alta reteta testata cu succes! este delicioasa! am folosit cascaval (mai moale) si branza mozzarella! Mentionez ca sunt paralela cu gatitul 🙂 si nu pot sa zic ca pun pasiune cand gatesc (o fac pt ca este necesar), si cu ajutorul retetelor tale, am reusit sa nu ard bucataria, lol! Inca o data, multumesc pt reteta! 🙂
Alexa, ma bucur ca ti-a placut!
Harnicuta, harnicuta, o gramada de bunatati ai incercat. Ma bucur mult ca iti plac retetele mele!
Te mai astept! 🙂
Placintica este de competitie!
Am facut-o pentru Anul Nou, a iesit identica cu cea din poze.
La multi ani!
Merge cu un Montepulciano D’Abruzzo !
Pheonix, sa va fie de bine. Ma bucur ca v-a placut. La multi ani!
Hmmm arata si suna foarte delicios :).. mai ales ca ador placintele
Ai niste placinte si tarte fantastice! Neaparat tre sa fac rost si eu de foi turcesti ca m-ai dat gata! Deocamdata ma apuc de tarta asta pentru ca am ceva branzeturi prin frigider.
Ionela, ma bucur ca iti plac placintele si tartele mele.
Sa stii ca pana gasesti foi yufka, poti folosi si foi de placinta de-ale noastre. Parca morarita au niste foi de placinta mai grosute (scrie pe ele foi de placinta de casa..).
Dar daca nu gasesti nici d-alea poti face cu foi normale si placintele tigarete si placinta cu branza borek, la care am folosit foi yufka.
Aa stai ca tu esti in grecia, nu? Acea Ionela esti? 😛
Atunci nu gasesti morarita, iei ce gasesti.. Poate acolo sunt mai grosute foile decat la noi..
Da,eu sunt din Grecia. Aici sunt foi de alea subtiri,subtiri, grecii fac la greu pite. Sincer, nu prea m-am uitat sa vad prin supermarketuri sa vad ce mai au. Pot sa-ti spun ca e minunata placinta asta,azi am facut-o a doua oara. De data asta am pus numai branza de vaci, fara alte branzeturi si pot spune ca piticii mei au fost foarte incantati! Mersi mult! Mersi si de idei!
Buna Edith, iti multumesc pentru frumosul blog. Placinta arata superb si as dori s-o incerc. Totusi la ce te referi cand zici ” lg” , la lingurita sau la lingura? Multumesc anticipat. O zi buna ! Daniela
Buna Daniela,
Iti multumesc si eu 🙂
lg=lingura; lgt=lingurita 🙂 Nu ma gandeam ca se pot creea confuzii..
Sper sa-ti placa, te mai astept!
Multumesc mult pentru promtitudine, apreciez ! O seara buna Edith, faci un lucru bun.
cu placere, seara frumoasa! 🙂
Foarte foarte foarte buna prajitura….am incercat deja mai multe retete de pe acest bloc si pana acuma toate au iesit extraordinar de bune. Chestia care imi place cel mai mult este ca sunt perfect compatibile cu un stil de viata sanatos (tarate, faina integrala, indulcitor…si asa mai departe)Astept nu nerabdare sa probez cat mai multe. Sper sa ne incanti si pe mai departe cu retete la fel de ingenioase. Numai bine si… Sarbatori fericite!
Ma bucur ca ti-a placut ce ai incercat de la mine 🙂
Te astept sa mai incerci si altele si sa imi spui cum ti-au placut 🙂
Sarbatori fericite si tie!
Tocmai am mancat o bucata de placinta delicioasa si o salata de primavara. 🙂 Multumesc pentru reteta!
Laura, ma bucur tare ca ti-a placut placinta! Te mai astept! 🙂
Imi poti spune te rog gramajul corespunzator la drojdia uscata? Nu am idee cat are pliculetul din tara..
Adina, un plic de drojdie uscata are 7 g.
Multumesc frumos! O incerc azi, caci are ceva timp de cand imi face cu ochiul.. 🙂