Iar am facut experimente si combinatii neobisnuite. Si mi-au placut. Asa ca va arat si voua.
O gustare rapida, “de fitze” (parerera mea :)) , pt impresionat prietenii sau pur si simplu de mancat in fata televizorului la film…
Ne trebuie:
2 pere
cca 100 g gorgonzola
cca 100 g prosciutto crudo (eu am avut sunca Serrano)
2-3 lg de smantana
zeama de la 1/2 lamaie
nuci
Cum se face:
Se curata perele de coaja(sau nu), se taie extremitatile, se taie in sferturi si se scobesc samburii.
Se amesteca gorgonzola cu 1-2 lg de smantana pt a deveni putin cremoasa si se pune amestecul in locul unde au fost samburii perei.
Se imbraca felia de para intr-o felie de prosciutto sau altfel de sunca cruda (eu am taiat-o in jumatate pe lung, ca era prea lata)
si am pus pt culoare putina salata verde pe fiecare para (in mod normal se serveste cu rucola dar cum nu imi place deloc rucola, am improvizat).
O combinatie interesanta, pe care nu o mai incercasem, si care mi-a placut.
Le-am mancat cu nuci, mi-a placut mult combinatia, insa am uitat sa strecor si nucile in poze.
Merg cu un pahar de vin.
Enjoy!
faina combinatia
cred ca o sa incerc si eu 🙂
am incercat doar varinata prosciuto cu pepene galben
Interesanta combinatie. O sa o incerc.
nu stiu daca e de fitze,dar cred ca e un aperitiv bun,imi place grozav gorgonzola,cred ca merge cu orice sunca crud-uscata si cu rucola (arugula) nu poate sa fie decat minunta !
Ar merge alune oare in loc de nuci? Nu prea ma impac cu nucile si nici nu mai am in casa.
In rest pare o gustare usoara si buna. O sa incerc, sa vedem cum sunt. Vinul care ar merge mai bine, alb sau rosu?
Mihaela, poti incerca cu alune si vezi daca iti place. Eu nu prea ma impac cu alunele..
Am baut vin alb dar merge si rosu ca avem carnita de porc 🙂
Absolut geniale! De-abia astept sa le incerc. Mi s-a umplut gura de apa… :)))
Andi, spor :))
As vrea sa prepar acest aperitiv pt invitatii mei maine! in lista de ingrediente e trecuta si zeama de la o jumatate de lamaie. Se foloseste pt a stropi perele curatate, ca sa nu se oxideze?
Irina, exact, am uitat sa mentionez asta in reteta 🙂 Spor!