Vi se intampla ca atunci cand va uitati la un film sa vreti sa “rontaiti” ceva
sau cand se anunta musafiri pe neasteptate sa vreti o solutie rapida pentru a-i servi
sau sa pregatiti ceva rapid pentru o petrecere? Astazi avem o idee delicioasa si la indemana de patratele picante.
Totul este sa avem un aluat de foietaj in congelator (sau sa cumparam repede unul).
Sunt asemanatoare baghetelor din foietaj, dar mai rapide si cu mai putine ingrediente.
Ne trebuie:
400 g aluat foietaj
50-60 g mozzarella/cascaval rase
Sos:
1/4 conserva rosii
1 catel usturoi (sau 1/2 lgt usturoi granule)
oregano/busuioc/rozmarin (dupa preferinte)
sos chilli (dupa gust)
sare, piper
1 ou de prepelita – pt uns desupra (optional)
– cantitati pt cca 30 bucati –
Pentru sosul de rosii am folosit conserva de rosii de la Sun Food – 100% conserve sanatoase.
Cum se fac:
Lasam aluatul sa se dezghete la frigider (peste noapte) sau la temperatura camerei.
Facem sosul: punem 1/4 din conserva de rosii intr-o craticioara pe foc, adaugam sare, piper, usturoi
si plante aromatice dupa preferinta si chilli in functie de cat de iuti le dorim.
Lasam sa fiarba 5-10 minute apoi pasam compozitia cu blenderul vertical pentru a obtine un sos mai fin.
Intindem aluatul cu ajutorul facaletului pe o foaie de copt pe care am presarat faina (eu nu am infainat-o si s-a lipit cam rau de foaia de copt).
Taiem aluatul in 2 cu o rola de pizza. Pe jumatate punem sosul si presaram cascaval/mozzarella ras.
Acoperim cu cealalta jumatate, presam usor si taiem patratele de cca 3 x 3 cm cu ajutorul rolei pentru pizza.
Cam ca in imagini. Pentru o culoare mai aurie, ungem aluatul cu un ou de prepelita batut.
Punem apoi foaia de copt cu tot cu aluat in tava si coacem la cuptorul preincalzit la 200 C
pentru cca 15-20 minute.
Lasam sa se raceasca putin si refacem taieturile cu ajutoru rotitei.
Servim reci sau calde. Delicioase!
Enjoy!
Nota: Dintr-o foaie de 400 g ies cca 30 bucati. Daca vreti cantitate mai mare, luati un aluat de 800 g.
Neaparat infainati hartia de copt inainte de a intinde aluatul. Eu nu am facut-o si aluatul s-a lipit (din cauza asta nu sunt netede pe suprafata). Daca infainati, ele vor iesi netede si mai frumusele 🙂
Hi Hi Hi, acum am venit de la supermarket cu un pachet de foietaj in pungulita de cumparaturi 😀 Astept sa se dezghete aluatul si ma apuc de treaba. 🙂
Sper sa-ti placa 🙂
Buna Edith. Cum recomanzi aceste patratele? Calde sau reci?
Cristina, mie parca reci mi-au placut mai mult 🙂 Acum vezi cum iti vor placea tie. Merg si si.
Multumesc pentru raspunsul rapid, Edith. Abia astept sa le fac 🙂
Cu drag! Te astept cu impresii 🙂