patratele picante 1

Vi se intampla ca atunci cand va uitati la un film sa vreti sa “rontaiti” ceva

sau cand se anunta musafiri pe neasteptate sa vreti o solutie rapida pentru a-i servi

sau sa pregatiti ceva rapid pentru o petrecere? Astazi avem o idee delicioasa si la indemana de patratele picante.

Totul este sa avem un aluat de foietaj in congelator (sau sa cumparam repede unul).

Sunt asemanatoare baghetelor din foietaj, dar mai rapide si cu mai putine ingrediente.

Ne trebuie:

400 g aluat foietaj

50-60 g mozzarella/cascaval rase

Sos:

1/4 conserva rosii

1 catel usturoi (sau 1/2 lgt usturoi granule)

oregano/busuioc/rozmarin (dupa preferinte)

sos chilli (dupa gust)

sare, piper

1 ou de prepelita – pt uns desupra (optional)

– cantitati pt cca 30 bucati –

Pentru sosul de rosii am folosit conserva de rosii de la Sun Food – 100% conserve sanatoase.

conserve rosii Sun Food

Cum se fac:

Lasam aluatul sa se dezghete la frigider (peste noapte) sau la temperatura camerei.

Facem sosul: punem 1/4 din conserva de rosii intr-o craticioara pe foc, adaugam sare, piper, usturoi

si plante aromatice dupa preferinta si chilli in functie de cat de iuti le dorim.

Lasam sa fiarba 5-10 minute apoi pasam compozitia cu blenderul vertical pentru a obtine un sos mai fin.

Intindem aluatul  cu ajutorul facaletului pe o foaie de copt pe care am presarat faina (eu nu am infainat-o si s-a lipit cam rau de foaia de copt).

Taiem aluatul in 2 cu o rola de pizza. Pe jumatate punem sosul si presaram cascaval/mozzarella ras.

Acoperim cu cealalta jumatate, presam usor si taiem patratele de cca 3 x 3 cm cu ajutorul rolei pentru pizza.

Cam ca in imagini. Pentru o culoare mai aurie, ungem aluatul cu un ou de prepelita batut.

Punem apoi foaia de copt cu tot cu aluat in tava si coacem la cuptorul preincalzit la 200 C

pentru cca 15-20 minute.

preparare patratele

Lasam sa se raceasca putin si refacem taieturile cu ajutoru rotitei.

Servim reci sau calde. Delicioase!

Enjoy!

patratele picante

Nota:  Dintr-o foaie de 400 g ies cca 30 bucati. Daca vreti cantitate mai mare, luati un aluat de 800 g.

Neaparat infainati hartia de copt inainte de a intinde aluatul. Eu nu am facut-o si aluatul s-a lipit (din cauza asta nu sunt netede pe suprafata).  Daca infainati, ele vor iesi netede si mai frumusele 🙂