pate de ciuperci

Ca sa nu ziceti ca v-am uitat pe cei care tineti dieta Dukan, astazi avem o reteta de pate de ciuperci dukan.

Eu le-am mancat cu chiflele dukan pe care le vedeti si in poza.

Poate fi facut si in varianta nedietetica, voi detalia asta la sfarsitul reteti.

Ne trebuie:

300 g ciuperci

1 ceapa mica

1 lg ulei de masline

1/2 lgt usturoi granulat/1 catel de usturoi

1 foaie de dafin

1 lingurita fulgi de ceapa (optional)

1/3 lingurita paprika (optional)

1 lingura branza degresata (optional)

sare, piper

Cum se face:

Fulgii de ceapa si paprika afumata pe care le-am folosit (fulgii de ceapa sunt luati din plafar,

paprika din magazine cu produse bio/bacanii):

ingrediente

Incingem uleiul intr-o tigaie antiaderenta si punem ciupercile taiate felii subtiri, sare, piper din belsug

 si ceapa tocata foarte marunt si acoperim cu un capac. Dupa 5-7 minute punem fulgii de ceapa (daca punem), usturoiul granulat,

foaia de dafin si paprika. Lasam sa fiarba acoperit inca 10 minute. Amestecam din cand in cand.

Daca folosim branza dulce, o adaugam in ultimul minut. Este posibil sa fie nevoie si de 3-4 linguri de lapte dulce.

Mixam compozitia cu belderul de mana.

Punem intr-o caserola cu capac si il consumam de preferat rece.

Pentru varianta nedietetica,  calim separat ceapa cu inca o lg de ulei (ii da o aroma mai buna sa o calim separat)

si adaugam 50-70 g de unt la temperatura camerei dupa ce am  pasat cu blenderul ciupercile calite cu ceapa.

Va iesi cu siguranta mult mai delicios!

Enjoy!

pate de ciuperci 1