pasta de avocado cu peste afumat
Cum este prima reteta pe anul asta, va doresc
Sa aveti un an plin de bucurie, cu sanatate si multa iubire!
Un aperitiv sanatos si aromat, inca o idee pentru mesele festive, care pentru unii vor continua si cu ocaza Sf Ioan…
Poate fi servit pe paine prajita, felii de castravete sau pe biscuiti sarati.
Noi am mancat pe biscuiti integrali. A fost foarte buna combinatia.
Ne trebuie:
2 buc avocado coapte
cca 50 g peste afumat
1 lgt mustar
2 fire ceapa verde
putin ardei gras rosu
1 catel de usturoi
2 lg zeama de lamaie
Cum se face:
Taiem avocado in 2 pe lung, rasucim o jumatata fata de cealalta, scoatem samburele si scobim pulpa cu o lingura.
Punem pulpa de avocado intr-un bol, turnam peste ea zeama de lamaie, sa impiedicam oxidarea si o pasam cu o furculita.
Taiem pestele cubulete marunte, ceapa marunt, ardeiul gras foarte marunt,
zdrobim usturoiul si amestecam toate ingredientele.
Potrivim de sare (atentie ca pestele este sarat, iar daca serviti pasta pe biscuitei sarati, sa aveti si asta in vedere la cantitatea de sare pe care o mai adaugati).
Omogenizam bine si punem pasta intr-un posh, posh-ul cu duiul in jos intr-un pahar mai adanc si o dam la frigider.
Ornam painea prajita sau biscuitii cu maxim o ora inainte de servire pentru ca pasta se oxideaza destul de repede.
Enjoy!
pasta de avocado cu peste afumat 1
Zilele viitoare o sa mai revin cu alte idei de aperitive pentru cei care o sa aiba masa festiva de Sf Ioan.