painici marocane

Ca imi place tot ce este produs de panificatie sau patiserie cred ca nu mai este un secret.

Ca nu-mi place sa lucrez cu aluaturi cred ca stiti deja, insa aluatul asta se face foarte usor si se lucreaza la fel de usor.

Astazi avem o reteta de panici marocane pur si simplu delicioase.

Se servesc la micul dejun (pranz sau cina :))) goale sau cu unt/miere/dulceata.

Eu am mancat cateva goale, sunt foarte gustoase, cu un pronuntat gust de unt, neaparat sa le incercati! 🙂

Ne trebuie:

400 g gris

1 lingura zahar

1/2 lingurita sare

1/2 lingurita praf de copt

100 g unt topit

150 ml lapte caldut

– cantitati pentru cca 14 painici de 7 cm diametru –

Cum se fac:

Simplu de tot.

Intr-un bol incapator amestecam 360 g gris (restul il pastram pentru mai tarziu), cu zaharul, sarea si praful de copt.

Turnam peste amestec untul topit, omogenizam. Vom obtine un aluat nisipos.

Peste el turnam laptele caldut si omogenizam bine aluatul. Lasam sa se odihneasca cca 20 minute.

aluat painici

Presaram putin gris pe masa de lucru si intindem cu facaletul o foaie din aluat groasa de cca 1 cm din care

decupam cu un pahar sau o forma de biscuiti cercuri de cca 7 cm diametru.

Din resturile de aluat facem din nou o bila pe care o intindem la fel, pana terminam tot aluatul.

aluat taiat

Incingem o tigaie antiaderenta pe foc, punem un strat subtire de gris, punem painicile peste stratul de gris

si presaram gris peste ele. Le coacem pe fiecare parte cate 3 minute.

Le intoarcem cu grija cu o paleta .

painici in tigaie

Cum am spus, se pot consuma ca atare, sau taiate in jumatate cu unt, miere sau gem.

Buuuuune de tot!

Enjoy!

painici marocane 1

 Sursa