paine-cu-bacon-si-cascaval

E frig si ploua, asa ca e nimerit sa coacem paine. Astazi am o reteta de paine mai bogata in ingrediente,

un soi de paine aperitiv, paine cu bacon si cascaval , delicioasa si usor de facut. Fara dospire, cu praf de copt.

Merge de minune la micul dejun, cu o salata mare sau pentur pachetelul de la servici.

Ne trebuie:

350 g faina

2 lingurite zahar

1 pachet praf de copt (10 g)

1 lingurita sare

1/2 lingurita turmeric (pentru culoare – optional)

350 ml bere

50 g unt topit

150-200 g bacon

100 g cascaval ras

– cantitati pentru o tava de 25 x 11 cm –

Cum se face:

Amestecam intr-un bol incapator: faina, zaharul, sarea, praful de copt si turmericul (daca folositi).

Adaugam treptat berea, mixand cu mixerul la viteza mica. Dupa ce incorporam toata berea,

adaugam si untul topit. Omogenizam bine.

Adaugam apoi baconul taiat fasii subtiri, calit putin si scurs de grasime si cascavalul ras.

aluat-paine

Omogenizam. Turnam compozitia intr-o tava de chec, unsa cu ulei si tapetata cu faina.

paine-in-tava

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 50-55 minute.

Daca se rumeneste prea tare deasupra, dupa 30-40 minute acoperim checul cu o foile de aluminiu.

Taiem de preferat rece.

Enjoy!

paine-cu-bacon-si-cascaval-1