Daaa, stiu ca le stiti de cand lumea, ca ne facea mama oua umplute de cand eram mici,
dar poate mai sunt persoane care nu stiu exact cum sa le faca… Pentru ele scriu cum le fac eu.
Ne trebuie:
10 oua
3-4 linguri de maioneza
1 lingura mustar
sare, piper
masline, muraturi pentru ornat
Cum se fac:
Se fierb ouale tari, se curata de coaja si se taie in jumatati
(eu le-am taiat cu un cutit ondulat pentru feliat cascavalul).Facem maioneza.
Acum o sa va spun o metoda simpla si rapida de a face maioneza
(poate unii dintre voi deja o stiti – mai bine).

Ne trebuie: un blender stic si paharul de la el (sau un pahar mai inalt in care sa intre blenderul).
Punem 2 galbenusuri crude in pahar, 2 lgt de mustar, putina sare, 2 lg de zeama de lamaie si cca 300 ml de ulei.

Atetie, ouale trebuie sa fie la temperatura camerei!

Mixam cu blenderul la baza amestecului si il ridicam treptat (fara a iesi din amestec),
pe masura ce acesta incepe sa se intareasca la baza.

Apoi omogenizam totul de 2-3 ori pe verticala si gata maioneza, tzapana-tzapana..

Maioneza rapida!

Toata operatiunea o sa va ia cca 1 minut. Mai mult dureaza curatatul blenderului.
Nu va avea nuanta aceea de galben deschis ca la cea facuta in mod traditional,
dar cu siguranta este muuult mai rapida.
Galbenusurile le punem intr-un castron, se maruntesc bine cu furculita

si se amesteca cu maioneza, mustarul, sare si piper dupa gust.

Omogenizam bine si umplem jumatatile de oua cu acest amestec.
Le puteti umple cu lingurita sau puteti pune amestecul intr-un posh si orna mai.. aspectuos.
Se orneaza cu bucatele de muraturi, masline, frunze de patrunjel, dupa gust si imaginatie.
Eu am pus doar gogosar murat.