dar poate mai sunt persoane care nu stiu exact cum sa le faca… Pentru ele scriu cum le fac eu.
10 oua
3-4 linguri de maioneza
1 lingura mustar
sare, piper
masline, muraturi pentru ornat
Se fierb ouale tari, se curata de coaja si se taie in jumatati
(eu le-am taiat cu un cutit ondulat pentru feliat cascavalul).

Acum o sa va spun o metoda simpla si rapida de a face maioneza
(poate unii dintre voi deja o stiti – mai bine).
Ne trebuie: un blender stic si paharul de la el (sau un pahar mai inalt in care sa intre blenderul).
Punem 2 galbenusuri crude in pahar, 2 lgt de mustar, putina sare, 2 lg de zeama de lamaie si cca 300 ml de ulei.
Atetie, ouale trebuie sa fie la temperatura camerei!
Mixam cu blenderul la baza amestecului si il ridicam treptat (fara a iesi din amestec),
pe masura ce acesta incepe sa se intareasca la baza.
Apoi omogenizam totul de 2-3 ori pe verticala si gata maioneza, tzapana-tzapana..
Maioneza rapida!
Toata operatiunea o sa va ia cca 1 minut. Mai mult dureaza curatatul blenderului.
Nu va avea nuanta aceea de galben deschis ca la cea facuta in mod traditional,
dar cu siguranta este muuult mai rapida.
Galbenusurile le punem intr-un castron, se maruntesc bine cu furculita
si se amesteca cu maioneza, mustarul, sare si piper dupa gust.
Omogenizam bine si umplem jumatatile de oua cu acest amestec.
Le puteti umple cu lingurita sau puteti pune amestecul intr-un posh si orna mai.. aspectuos.
Se orneaza cu bucatele de muraturi, masline, frunze de patrunjel, dupa gust si imaginatie.
Eu am pus doar gogosar murat.
Apoi ai avut o idee buna!da le fac din copilarie,dar maioneza o fac doar cu mixerul!poi de acum o fac la blender daca merge si mai iute!te imbratisez!
Mariana, sa-mi spui cum ti-a iesit maioneza daca o incerci…
Edith imi place ideea de-a taia ouale asa :)!
Daa, arata mai bine asa 🙂
Ciao,hai sa-ti dau si eu o idee de maioneza,mai putin “grasa “avand si albusul in compozitie.Deci pui oul intreg cu zeama de lamaie,sarea,mustarul si uleiul si faci cu blenderul cum faci de obicei.Secretul este ca oul si uleiul sa aiba aceeasi temperatura altfel nu iese.Eu am obiceiul sa tin uleiul in frigider si n-am avut niciodata probleme.Cu drag,iulia!!PUPICI!!!
Buna, Iulia! Merci de pt idee.
EU ma cam feresc de albusurile crude, nepreparate, pt ca am auzit ca dupa cateva minute de la spargere devin toxice (si in maioneza raman crude). D-asta pun doar galbenusurile.
Edith draga, ador ouale umplute…iar ale tale…arata foarte fain.tocmai o sa le fac sambata, ca am musafiri la masa. pup!
Daa, sunt tare bune ouale umplute, si mie imi plac mult.
Spor la treaba! Pup!
Felicitari! F. Frumoase!
Buna!
Felicitari pentru retetele tale foarte frumoase si gustoase.
Am descoperit de curand blogul tau si sunt foarte incantata. Eu fac ouale putin altfel. Sper ca nu te superi de idee. Le umplu cu amestec de galbenusuri, mustar, pateu si putina maioneza si le servesc pe pat de maioneza amestecata cu ceapa tocata fin si o lingura de smantana. Sunt super bune. Nu mai sunt asa seci.
O zi buna!
Stiu varianta pe pat de maioneza, insa mi se par mai grele asa. Este prea multa maioneza pentru gustul meu 🙂 Le prefer asa simple, clasice 🙂