Ne trebuie:
250 g orez
2 lingurite unt
100 g parmezan ras
100 g mozzarella
1 lingura pesmet
1/3 lingurita sare
– cantitati pentru 2 portii –
Cum se face:
Fierbem orezul al dente in apa in care am adaugat si sare (1 parte orez, 3 parti apa – folositi un vas in care masurati orezul,
apoi cu acelasi vas masurati si apa). Eu am folosit un orez integral.
Cand orezul este fiert al dente, inlaturam de pe foc si adaugam untul si 1/2 din cantitatea de parmezan.
Omogenizam bine.
Ungem un vas ce la cuptor/o tava cu ulei si tapetam cu pesmet. Punem 1/2 din cantitatea de orez
pregatit ca mai sus, felii de mozzarella, apoi restul de orez.
Presaram deasupra restul de parmezan. Dam la cuptorul preincalzit la 200 C pentru cca 15 minute (in ultimele 5 minute eu l-am pus la grill
sa se rumeneasca putin).
Se consuma cald, ca atare sau langa o salata. merge de minune cu salata simpla de rosii.
Simplu si delicios!
Enjoy!
Imi place la nebunie orezul. De abia astept sa incerc aceasta reteta! Multumim!
10 gr de mozzarella? 🙂 E o greșeală,nu?
100 g, multumesc pentru atentionare.