Astazi avem un preparat in special pentru mic dejun, insa eu l-am consumat cu aceeasi placere
si la pranz si la cina. Este absolut delicioasa omleta transformata intr-o quesadilla,
si cu doar cateva ingrediente (ce pot varia in functie de ce avem prin frigider)
obtinem o masa delicioasa. Are avantajul ca poate fi luata la pachet, poate fi pragatita de seara,
iar dimineata o incalzim 5 minute la cuptor. Va fi chiar mai delicioasa, deoarece tortilla devine usor crocanta pe margini.
Sa facem o omleta quesadilla!
Ne trebuie:
4 oua
2 foi tortilla (sau lipie arabeasca)
4-5 linguri telemea rasa
6-7 linguri mozarella/cascaval/branza cheddar
3 linguri de ceapa verde tocata (sau chives)
2 lg ulei
sare, piper
– cantitati pentru 2 portii –
Cum se face:
Intai pregatim toate ingredientele, pentru a le avea la indemana: branza si cascavalul rase, ceapa sau chives-ul
tocate marunt, ouale si cele doua foi de tortilla.
Incingem bine o tigaie (de preferat de teflon sau ceramica) in care am pus uleiul.
Batem ouale si le punem in tigaia incinsa, lasam cca 1 minut sa prinda o crusta la baza, presaram peste omleta ceapa verde tocata,
branza si cascavalul rase. Cand cascavalul incepe sa se topeasca usor, punem o lipie desupra omletei, presand usor
pe toata suprafata cu o paleta. Lasam asa pt inca 1 minut.
Cateva poze mai jos din timpul prepararii (din care lipsesc cativa pasi, pentru ca trebuie sa ne miscam repede
sa nu ardem omleta sau tortilla).
Punem apoi deasupra tigaii un platou mare (eu nu am avut asa mare si am pus un gratar de inox) si rasturnam omleta pe gratar
apoi o punem din nou in tigaie, de data asta cu tortila in tigaie.
Presaram peste omleta din nou ceapa verde, telemea si cascaval, lasam putin sa se topeasca cascavalul
(nu mult, ca sa nu se arda tortilla de la baza!), apoi punem o alta tortilla deasupra, presand-o cu paleta, pentru a se lipi de
omleta cu ajutorul cascavalului topit.
Mai facem odata manevra cu gratarul, si punem si tortilla adaugata ultima, in tigaie pentru 20-30 secunde.
Si gata. O rasturnam pe un platou si o taiem in 6/8 bucati cu cutitul de pizza.
Este foarte buna si calda si rece.
Enjoy!
Nota: * Neaparat folositi cascaval/mozzarella sau cheddar pentru ca se topeste si actioneaza ca un lipici pentru tortilla. Daca folostiti doar telemea, tortilla nu se va mai lipi de omleta.
* Alegeti o tigaie pe masura dimensiunii lipiei/tortilla.
Multumesc Mihaela pentru reteta! 🙂
Imi place maxim ideea! Arata bestial si cred ca e la fel de buna! 🙂
Arata fantastic!
Foarte bine arata site-ul tau cu aceasta noua fata
Felicitari!Sunt o mare fana a ta si experientez cu succes retetele postate.
Sarbatori cu liniste si belsug!
Multumesc mult, Dana!
Sarbatori fericite si numai bine si tie! 🙂
Te astept cu drag si in 2014 😉
O idee foarte buna! Chiar mi s-a facut foame!
E pranzul cumva ? Asta ar fi unul din motivele pentru care mi-e foame ?
ma bucur ca va place, e tare buna 🙂
Tocmai mi-am pregatit o omleta quesadilla si a fost grozava! Multumesc Edith pentru toata munca pe care o depui aici!
Marina, ma bucur tare ca ai incercat-o si ti-a placut 🙂
Te mai astept!
Aceasta omleta Quesadilla e foarte buna!astazi la pranz am incercat si eu reteta si mi-a placut foarte mult!multumesc pentru reteta si o sa mai incerc si altele!o sapt frumoasa!
Ella, ma bucur tare ca ai incercat-o si ti-a placut 🙂
Te mai astept! 🙂