Astazi avem o reteta de negresa mai dietetica decat clasica negresa, care are unt mult, ciocolata multa, faina alba, zahar, etc.
Asta nu contine zahar, este foarte putin dulce de la banane si merisoare/stafide. Si mai adauga putina dulceata si ciocolata de deasupra.
Daca o vreti ceva mai dulce, puteti adauga 2 linguri de zahar brun.
Ne trebuie:
120 g fulgi de ovaz
200 ml lapte fierbinte
2 oua
2 banane
40 g cacao
1 lingurita praf de copt
2 linguri picaturi de ciocolata /ciocolata tocata
o mana de merisoare/stafide
o mana de nuci
esenta de rom
un praf de sare
Pentru ornat:
50 g ciocolata+2 linguri de lapte
– dimensiuni tava 20 x 25 cm –
Cum se face:
Turnam laptele fierbinte peste fulgi si ii lasam 10-15 minute, cat pregatim restul ingredientelor.
Intr-un bol incapator batem usor ouale cu telul, adaugam bananele pasate, romul si un praf de sare si omogenizam bine.
Adaugam apoi cacaua si praful de copt si omogenizam bine.
Adaugam fulgii de ovaz care au stat in lapte si picaturile de ciocolata si amestecam bine compozitia.
Turnam totul intr-o tava unsa cu unt/ulei, presaram deasupra nucile tocate grosier si coacem la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 35 minute.
Topim ciocolata impreuna cu laptele la ban-marie, punem intr-o punga mica, taiem la un colt si ornam prajitura racita.
Buna si sanatoasa.
Mie mi s-a parut mai buna a doua zis, parca s-au imbinat mai bine aromele.
Gasiti pe contul meu de instagram un filmulet din timpul prepararii. Va astept sa ma urmatiti si acolo.
Enjoy!