A venit toamna, asa ca aprindem din ce in ce mai des cuptoru. Astazi avem muffins cu porumb si chives, numai bune pentru pachetelul

de la scoala/servici, pentru micul dejun sau o gustare langa o cana cu sana. Pentru cei mici, puteti renunta la chives,

daca stiti ca nu prefera gustul de ceapa.

Ne trebuie:

260 g faina

1 plic praf de copt (10g)

1 lingurita de zahar

1/2 lgt sare

50 g mozzarella rasa (sau cascaval)

3 lg chives tocat marunt (sau ceapa verde)

5 linguri de porumb din conserva Sun Food

2 oua

300 g smantana

1 lingurita unt topit

– cantitati pt cca 14 bucati –

Am folosit si de aceasta data deliciosul porumb crocant de la Sun Food – 100 % conserve sanatoase.

Cum se fac:

Amestecam intr-un bol faina cu praful de copt,  zaharul, sarea, mozzarella rasa, porumbul si chives-ul tocat marunt.

In alt bol mai incapator, amestecam ouale (usor batute) cu smantana si untul topit

(luam o lingurita cu varf din bucata de unt si o topim).

Incorporam ingredientele uscate in cele umede. Amestecam pana se omogenizeaza.

Punem compozitia in forme (umplem formele doar 2/3)

si coacem cca 20 minute la cuptorul preincalzit la 180C.

Le savuram cu pofta, ca-s tare bune si pufoase.

Enjoy!