A venit toamna, asa ca aprindem din ce in ce mai des cuptoru. Astazi avem muffins cu porumb si chives, numai bune pentru pachetelul
de la scoala/servici, pentru micul dejun sau o gustare langa o cana cu sana. Pentru cei mici, puteti renunta la chives,
daca stiti ca nu prefera gustul de ceapa.
Ne trebuie:
260 g faina
1 plic praf de copt (10g)
1 lingurita de zahar
1/2 lgt sare
50 g mozzarella rasa (sau cascaval)
3 lg chives tocat marunt (sau ceapa verde)
5 linguri de porumb din conserva Sun Food
2 oua
300 g smantana
1 lingurita unt topit
– cantitati pt cca 14 bucati –
Am folosit si de aceasta data deliciosul porumb crocant de la Sun Food – 100 % conserve sanatoase.
Cum se fac:
Amestecam intr-un bol faina cu praful de copt, zaharul, sarea, mozzarella rasa, porumbul si chives-ul tocat marunt.
In alt bol mai incapator, amestecam ouale (usor batute) cu smantana si untul topit
(luam o lingurita cu varf de unt si o topim).
Incorporam ingredientele uscate in cele umede. Amestecam pana se omogenizeaza.
Punem compozitia in forme (umplem formele doar 2/3)
si coacem cca 20 minute la cuptorul preincalzit la 180C.
Le savuram cu pofta, ca-s tare bune si pufoase.
Enjoy!
Sunt interesante!
“In alt bol mai incapator, amestecam ouale (usor batute) cu smantana si untul topit (luam o lingurita cu varf din bucata de unt si o topim).”
Nu inteleg ce e cu paranteza. Tot untul folosit este o lingurita… Care bucata de unt???
Iei o lingurita din pachetul de unt. Asa e mai pe inteles? 🙂