Gasim dovlecei la tot pasul si caldura parca s-a mai domolit asa ca daca va plac
aluaturile sarate mai ales asa dragute sub forma muffins-ilor, neaparat trebuie
sa incercati acesti muffins deliciosi cu branza si dovlecei.
Numai bune de luat la un picnic sau ca pachetel la servici.
Ne trebuie:
165 g malai
150 g faina
2 lgt praf de copt
1 lgt bicarbonat de sodiu
1/2 lgt sare
(daca branza nu este f sarata, puneti mai multa sare)
120 g iaurt
60 ml ulei de masline
2 oua mari
200 g dovlecel ras
170 g branza rasa
Cum se fac:
Amestecam intr-un bol malaiul, faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Dam deoparte. Intr-un alt bol mixam ouale putin cu uleiul si adaugam iaurtul.
Adaugam peste acest amestec amestecul de ingrediente uscate facut initial.
Adaugam dovlecelul ras pe razatoarea mare (eu nu i-am mai curatat de coaja, doar i-am spalat bine)
si branza rasa sau sfaramata (eu am pus telemea de oaie si au iesit minunate asa).
Punem amestecul in forme de muffins din silicon, sau in tava de muffins in care am pus hartiutele speciale pentru briose. Eu am facut in ambele feluri.
Coacem briosele cca 20 de minute la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana trec testul scobitorii.
Tare bune sunt!
Enjoy!
Ce bine arata, cred ca este foarte bun! puup cu drag!
Edith, trebuie sa fie foarte bune briosele acestea! Sunt fan dovlecei.
si eu am facut acum ceva vreme , sunt deliciosi , merita incercati !!!
imi plac tare!! iar pozele… de vis! pupici
Asta e e anul schimbarilor, vad! 🙂 Noua adresa sa-ti aduca noroc, macar cat cea veche. Iar tu sa ne incanti mereu cu minunatele tale retete. Pupici! <3<3<3
Edith, am vrut sa modific link-ul blogului.. dar imi intra direct in cel nou..fara sa mai fac vreo modificare! totul functioneaza perfect! pupici
Multumesc fetele, ma bucur ca va plac. Sunt tare bunute! 🙂
@Ana: pai toata lumea il parasea pe blospot asta, numai eu ii ramasesem fidela :))
Merci mult scumpa! Pup! <3<3
Anto, unde ai tu blogroll-ul ca nu l-am gasit la tine.. 🙂
Intra direct da, daca scrii pe cea de blogspot, Insa daca sunt in blogroll nu se modifica automat ca si url, doar dc dai click intra pe cel nou.. PUp!
Ahaaaa,deci asa…Atunci sa te modific si eu in blogroll. Si asa e, ai ramas fidela pana la ultima clipa. :))))
Le-am notat! Suna biiine! 🙂
Am încercat azi… Dar se cam simte malaiul nefiert… Dar sint bune… Copiii încă nu s.au acomodat cu gustul… Au zis ca.i mamaliga cu brânză 😉
Anca
Anca, ai avut malai grisat, din ala mai fin? Sau din cel de la tara, macinat mai mare care fierbe mai greu?
Noua ne-au placut, e chestie de gusturi 🙂
pot incerca cu branza feta? crezi ca ar merge?
sigur 🙂
Cam cate buc. obtinem la cantitatile astea? nu as vrea sa pun doua transe…eu am doar doua tavite -total 12. imi ajung?Multumesc!
Anca, uite ca nu am notat in reteta si nu mai retin. Posibil sa iasa mai mult de 12 buc, depinde si cat de mari sunt formele tale.
Insa nici nu cred ca exista tavi cu mai multe bucati 😉
Multumesc mult, am sa incerc chiar si asa.; ma tenteaza sa fac si reteta de prajitura cu Fanta, imi place si reteta de chiftelute de conopida, abia astept sa le incerc!…O zi frumoasa-frumoasa!
Spor si te astept cu impresii!
O zi frumoasa-frumoasa sa ai si tu 😉
Gustul nu e rau))) dar sincer nu am reusit sa le mincam ca un muffins intreg,, nu sa dezlipit din casuta de hartie, si chear are gust de mamaliga cu telemea, cum am zis ca gust sunt bune, dar pentru gustul copilului si chear a sotului nu prea ))))
Talia, muffins-urile sarate se lipesc mai rau de hartiuta decat cele dulci, pt ca nu au atat de multa grasime in compozitie. E recomandat sa le coacem in forme de silicon.
Noua tocmai pt ca aveau gust de mamaliga cu branza ne-au placut :)) In fond, contin malai si branza 😉