briosecudovlecei thumb3 1 - MUFFINS CU DOVLECEI

Gasim dovlecei la tot pasul si caldura parca s-a mai domolit asa ca daca va plac

aluaturile sarate mai ales asa dragute sub forma muffins-ilor, neaparat trebuie

sa incercati acesti muffins deliciosi cu branza si dovlecei.

Numai bune de luat la un picnic sau ca pachetel la servici.

Ne trebuie:

165 g malai

150 g faina

2 lgt praf de copt

1 lgt bicarbonat de sodiu

1/2 lgt sare

(daca branza nu este f sarata, puneti mai multa sare)

120 g iaurt

60 ml ulei de masline

2 oua mari

200 g dovlecel ras

170 g branza rasa

Cum se fac:

Amestecam intr-un bol malaiul, faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.

Dam deoparte. Intr-un alt bol mixam ouale putin cu uleiul si adaugam iaurtul.

Adaugam peste acest amestec amestecul de ingrediente uscate facut initial.

Adaugam dovlecelul ras pe razatoarea mare (eu nu i-am mai curatat de coaja, doar i-am spalat bine)

si branza rasa sau sfaramata (eu am pus telemea de oaie si au iesit minunate asa).

Punem amestecul in forme de muffins din silicon, sau in tava de muffins in care am pus hartiutele speciale pentru briose. Eu am facut in ambele feluri.

brioseintava thumb3 1 - MUFFINS CU DOVLECEI

Coacem briosele cca 20 de minute la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana trec testul scobitorii.

Tare bune sunt!
Enjoy!

briosecudovlecei1 thumb3 1 - MUFFINS CU DOVLECEI