Un desert rapid si aromat care te scoate din incurcatura cand se anunta musafiri
sau cand ai pofta de ceva dulce si rapid.
Ne trebuie:
400 g caise din compot
300 g frisca lichida
90 g zahar pudra
7 g gelatina
Cum se face:
Caisele se fac piure in blender sau cu mixerul stick, apoi se amesteca cu zaharul pudra
pana acesta se topeste.
Gelatina se hidrateaza in putin compot si se incalzeste usor pe foc, amestecand pana se dizolva (nu o fiebeti!).
Totul se amesteca cu frisca batuta.
Se pune in cupe sau in boluri si se da la frigider pt 1-2 ore.
Se orneaza cu felii de caise si/sau frisca.
Este un desert usor, rapid, incredibil de bun si racoros.
Salut,
Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef
Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.
Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.
Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe “Adauga blog-ul tau”.
Toate cele bune,
Vincent
Petitchef
ce simplu si aromat! eleganta poza de prezentare, super!
Edith,
M-am bucurat din tot sufletul ca te-am cunoscut, si-mi pare rau ca nu am avut timp suficient dedicat pentru fiecare.
Ador reteta de mai sus, eu am incercat cu ingrediente crude, si este extraordinara. Multumesc!
Te pup,
Ligia
felicitari, arata f bine si cred ca si gustul e la fel.. imi plac caisele!
Minunat desert,rapid si foarte gustos!
Am retinut si banuiesc ca se poate face si cu alte fructe nu?
O saptamina reusita!
@gabi_d: merci frumos! 🙂
@ Ligia: si mie mi-a facut placere sa te cunosc si sa gust din preparatele tale crude care nu ma asteptam sa fie atat de bune 🙂
@Mihai: merci, e buna-buna 🙂
@Mariana:sigur, merge cu orice fel de fructe ce pot fi pasate 🙂
O zi faina!
Buna, super retetele tale, felicitari! Totusi, cum masori 7 g gelatina? Multumesc anticipat pentru raspuns. Dani
Iti multumesc frumos, Dani! Ma bucur ca iti plac 🙂
Simplu, cantaresti pe cantarul electronic sau pui mai putin de 1 plic de gelatina (care are 10 g) sau 4 foi de gelatina 😉
Am incercat si eu reteta asta, buna rau de tot! 😀
ma bucur ca ti-a placut 🙂
Se poate face si cu caise crude?
Da, dar ca sa fie mai aromate, recomand sa le tai fasii si sa le fierbi pe foc 10-15 min cu zahar – ca la dulceata – si apoi sa le pasezi (recomand sa mai scurgi din lichidul pe care il lasa daca e prea mult..) 🙂
Daca ai caise foarte coapte, moi si dulci, poti face piureul din ele nepreparate termic 🙂