Foietajul este mereu la indeamana cand vrem sa pregatim o tarta rapida. Astazi avem mini tarte cu sparanghel.
Pe o baza delicioasa, un sos dulce-acrisoar cu mustar la care am adaugat si leurda pentru ca suntem in plin sezon.
A iesit nite mini tarte delicioase.
Ne trebuie:
800 g foietaj Edenia
3 linguri mustar
4 linguri sos chilli dulce
450 g sparanghel
o legatura de leurda (optional)
cca 100 g mozzarela
1 ou
– cantitati pentru 8 mini tarte –
Cum se face:
Curatam sparanghelul, indepartam partea lemnoasa de la baza (3-4-5 cm), acolo unde se rupe cand il indoim. Il spalam.
Dezghetam aluatul de foietaj la frigider peste noapte. Intindem usor foaia de aluat cu facaletul.
Taiem din aluat dreptunghiuri ceva mai lungi decat sparanghelul (am taiat 3 buc verticale si una orizontala la baza lor).
Crestam cu un cutit ascutit aluatul, facand un chenar de jur imprejur, ca in foto (atentie sa nu taiati aluatul de tot).
Facem un sos din mustar si sosul de chilli si punem cate o lingura pe fiecare tarta, in strat subtire.
Peste sos punem leurda tocata marunt, putina mozzarela rasa, 3 bucati de sparanghel pe fiecare tarta si presaram
deasupra piper si mozzarella din belsug.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 20-25 minute.
Bune si calde si reci.
Enjoy!
Nota:
Sparanghelul meu a fost putin mai lung, asa ca am mai taiat cca 3-4 cm din capet (dupa ce am inlaturat partea lemnoasa)
iar ulterior le-am fiert cca 3 minute ai le-am mancat cu putina lamaie, ulei, sare si piper deasupra, pe post de garnitura la friptura.