Pornind de la delicioasa reteta de vinete cu mozzarella la cuptor,
am facut niste mini pizza rapide, recomandate in special vara, ca gustare usoara,
dar cu siguranta sunt bune a fi consumate oricand avem pofta sau musafiri neanuntati.
Este unpreparat ce se poate consuma si de catre cei care tin dieta Low Carb/Keto
sau de catre cei cu intoleranta la glutenul din blatul normal de pizza
Ne trebuie:
1 vanata
cca 80 g mozzarella/cheddar/cascaval
cca 100 g carnat subtire feliat (sau orice alt mezel preferati)
Pentru sos:
O conserva de rosii in suc de rosii
1 ceapa mare
2 lg ulei
3 catei usturoi
2 lg otet (optional)
sare, piper, oregano, busuioc
Am folosit o conserva de rosii in suc de rosii de la Sun Food 100% conserve sanatoase.
Cum se fac:
Taiem vinata (spalata bine si necuratata de coaja) in felii de cca 1 cm grosime (nu le taiati prea subtiri!),
le saram si le lasam sa isi lase apa pentru cca 30 minute
(nu le lasati mai mult, pentru ca se vor inmuia prea tare).
Dupa cele 30 minute, le stergem cu un prosop de hartie, le punem in tava de la aragaz, pe hartie de copt
si le dam la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 15 minute.
Intre timp ne ocupam de sos. Calim ceapa tocata marunt in cele 2 lg de ulei pentru cca 4-5 minute, amestecand din
cand in cand. Adaugam sare, rosiile si otetul si fierbem pentru cca 15 minute, amestecand din cand in cand
(eu le-am fiert intr-o cratita antiaderenta, pentru a fi sigura ca nu se lipeste).
In ultimele 5 minute punem cateii de usturoi pisati, piper si ierburi aromatice dupa preferinta (oregano, busuioc, marar).
Dupa ce se raceste putin il pasam cu blenderul de mana pentru a obtine un sos fin.
Asamblam pizzele: pe fiecare felie de vanata punem 1 lg de sos, apoi branza rasa (eu am folosit cheddar)
si deasupra bucatelele de carnat (puteti folosi bacon, salam uscat, sau orice alt mezel va place).
Coacem la grill (daca aveti) pentru 5-7 minute. Daca nu aveti grill la cuptor, le puneti sa se coaca normal.
Servim reci sau calde. Mie imi plac mai mult reci.
Enjoy!
Arata minunat! Stiu ce am diseara la cina 🙂
o reteta minunata, foarte usor de preparat 🙂
Arata tare imbietor! Ideea este grozava, mai ales pentru cei care au intoleranta la gluten si pizza obisnuita le da batai de cap.
yammy! ce bine arata!
Ce idee! Nu m-as fi gandit! Trebuie musai s-o incerc!
Ingenios! Imi place mult “blatul”
gustos, apetisant