looove breakfast 2

Nu sarbatoresc Valentine’s Day, insa pentru un mic dejun ca asta si alte dovezi de dragoste,

nu avem nevoie de o ocazie speciala, zic eu.

Vazusem demult pe net ideea asta (nu mai retin exact unde..) si am tot zis sa o incerc, insa abia acum am reusit.

Si asa cum v-am promis pe Facebook, va arat in seara asta cum am facut inimioara

din crenvursti cu ou in interior, dupa mai multe tentative esuate.

Ne trebuie:

crenvursti

oua mici

cascaval/paine/sunca presata

ketchup (optional)

Cum se fac:

In primul rand trebuie sa va spun ca manevra nu functioneaza cu orice tip de crenvursti.

Eu am incercat 4 tipuri din care doar un singur fel a functionat (daca nu ma insel au fost de la C+C).

Nu e mare inginerie, insa daca nu iti spune cineva cateva “tips-uri” risti sa nu iti iasa.

Acum trecem la treaba.

Taiem crenvustii in lung pe jumatate (lasand cele doua jumatati unite la un capat pe o portiune de cca 1 cm).

Ii punem la fiert, cand sunt fierti ii scoatem pe o farfurie si aducem varfurile celor doua jumatati impreuna,

in asa fel incat sa formam o inimioara. Prindem capetele cu o scobitoare.

Incingem putin ulei intr-o tigaie (ceramica sau de teflon, ca sa nu riscam sa ni se lipeasca oul de ea).

Punem crenvurstii formati inimioare si spargem in interiorul inimioarei cate un ou.

Atentie, ouale trebuie sa fie mici. Ale mele au fost mici si totusi, am mai pastrat in coaja putin albus dupa ce l-am varsat in

interiorul inimioarei si l-am pus la prajit alaturi. Altfel riscati ca oul sa dea peste crenvursti si nu va mai arata la fel de dragut Smile with tongue out

Acoperim tigaia cu capacul si lasam pana oul este complet inchegat.

Scoatem scobitoarea si inlaturam cu un cutit albusul care eventual s-a scurs in afara din inimioara.

Servim alaturi de cascaval, paine si/sau legume (eventual taiate tot inimioare..).

Putem face si inimioare din ketchup pe farfurie (punem pe farfurie doua rotunduri mici de ketchup, lipite intre ele

si cu o scobitoare formam inimioara, tragand in jos din cele doua rotunduri..)

Enjoy!

Sursa de inspiratie: aici