A inceput postul Craciunului, asa ca voi veni cu cateva idei de post, rapide si delicioase.
Astazi, legume aromate la cuptor, la care am folosit legumele pai congelate de la Edenia,
care contin morcov, pastarnac si sfecla rosie, imbracate intr-o crusta aromata cu pesmet, parmezan, usturoi si patrunjel.
Sunt delicioase ca atare sau ca garnitura langa carne.
Daca tineti post, puteti folosi parmezan vegan sau o cantitate mai mare de fulgi de drojdie inactiva.
Ne trebuie:
O punga de legume pai Edenia
2 linguri de ulei de masline
3 linguri pesmet
3 linguri parmezan (vegan daca tineti post)
1 lingura fulgi de drojdie inactiva (optional)
1 lingura usturoi granulat
1 lingura patrunjel tocat
Sare, piper
Cum se fac:
Lasam intr-un bol la dezghetat legumele pentru cca 15 minute, pentru a deveni usor umede si a face
aderenta mai bine pesmetul la ele.
Intre timp facem amestecul aromat, intr-un bol amestecam pesmetul, parmezanul, fulgii de drojdie inactiva,
usturoiul granulat, patrunjelul tocat foarte marunt, sare si piper.
Punem uleiul de masline peste legume si le amestecam cu o lingura, apoi turnam peste ele amestecul de pesmet de mai sus.
Omogenizam totul bine.
Punem legumele in tava de aragaz, sa nu se suprapuna intre ele si presaram peste ele amestecul de pesmet ramas in bol.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 30-35 minute.
Le mancam cu pofta pentru ca sunt delicioase.
Enjoy!